Sociální sítě
Nahoru

Lexus RC se představí na autosalonu v Tokiu

Návrháři automobilky Lexus vetkli modelu RC vysoce profilované křivky, které se v modelové řadě značky doposud nikdy neobjevily. Typická maska chladiče Lexus ve tvaru vřetene je historicky nejširší a nejnižší. Sportovní charakter LF-LC připomínají trojúhelníkové světlomety; o inspiraci koncepčního vozu zase vypovídá jedinečné ztvárnění LED světel se třemi zdroji. V případě potkávacích světel má optická signatura tvar písmene „L“, vyjadřujícího příslušnost ke značce Lexus. Stejný symbolický motiv najdeme i u ostrých a tenkých zadních sdružených světel. Na designovou filozofii konceptu připraveného do budoucí sériové výroby navazují i litá kola RC ve dvou možných kombinacích – nápadně tvarovaná 19″ kola s deseti paprsky, resp. atleticky pojatá varianta o rozměru 18″ s pěti paprsky, vždy vyrobená technologií přesného obrábění, s elegantními středovými krytkami v černém a platinovém tónu. Barvou hrdinů je červená – zde v zářivějším a kontrastnějším odstínu, a to díky nové technologii lakování automobilky Lexus, která využívá vícero vrstev čirého a sytěji probarveného laku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.