Sociální sítě
Nahoru

Souhra komplikací ve znamení Bulgari Magsonic

Měsíc co měsíc se snaží nějaký z pražských butiků a hodinářských obchodů uhranout na několik dní přivezenými skvosty. Ty jsou v mnohých případech určeny k prodeji; většinou však s jejich pomocí vedení společnosti demonstruje sílu značky, která za nimi stojí, čímž zároveň odhaluje úroveň zpracování zbytku kolekce a know-how, jež za ním stojí. Přivezené exponáty však mají i edukativního ducha a nadšeným sběratelům přibližují taje samotných hodinek, čímž vysvětlují i jejich komplikace. Podobně tomu bylo i minulý týden v butiku ikonické značky Bulgari s italským srdcem. Pařížskou ulici totiž navštívila pětice luxusních zástupců vysoké hodinařiny v doprovodu se zástupci značky. Byly to však hodinky, které jako jediné uhranuly naši pozornost a pro jejichž nadšení nezbylo času ani na rozhovor. Bezpochyby největším skvostem byly hodinky, které kombinovaly komplikace všemi sběrateli hodinek žádané. Každý, kdo je miluje, sbírá či jiným způsobem vyhledává alespoň trochu touží tak čistě slyšet znít Westminsterskou zvonkohru, není-liž pravda? Skvostný exemplář nese jméno Magsonic, které vychází z patentované sloučeniny tvořící středovou část „bubínkovitého“ pouzdra, jehož vrchní a spodní část vznikla z růžového zlata. Důvod využití této slitiny? Nese neuvěřitelně krásně zvuk, který je pak plný a silný. Uvnitř 51mm pouzdra, vycházejícího z designu Géralda Genty, doslova šokuje mechanický Calibre GG31001, jehož každá jedna součástka prošla ručním opracováním. V jeho architektuře nejsou ani tolik důležité excentricky uložené ručky hodin a minut, natož minutový tourbillon, ale právě čtyři viditelná kladívka využívající čtveřici strojek objímajících gongů. Ty se navíc rozezní vždy ve čtvrt, půl, tři čtvrtě a celou hodinu, při spuštění režimu grande sonnerie, který lze ovšem změnit na petite sonnerie nebo jej dokonce zcela vypnout. K tomu slouží speciální jehlanovitá otočná tlačítka v bočnici náležitě masivního pouzdra. Hodinky nabízejí samozřejmě i možnost akustické indikace času na vyžádání a to jednoduchým stlačením hvězdicovitého tlačítka v bočnici pouzdra. Jak mnozí tuší, jeho stlačením by za běžných okolností nedokázalo vzniknout dostatek energie na spuštění zvonkohry, která přesný čas odbíjí. Proto i v tomto případě bicí mechanismus disponuje vlastním pérovníkem, který dokáže zajistit 24 hodin chodu, zatímco hlavní pérovník, starající se o chod hodinek nabízí 48 hodin rezervy nátahu. Jejich rezervy jsou pak diskrétně zobrazeny na zadní straně hodinek. Ty potěší také speciálním „Security“ systémem, který zabraňuje vytažení korunky při odbíjení a v případě, kde se minutová ručka pohybuje kolem číslice 12.

Pro celý svět vzniklo jen deset jedinečných exemplářů, přičemž číslo každého je zvýrazněné v korunce. A cena? Ta byla stanovena na 14 020 000 Kč.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.