Sociální sítě
Nahoru

Ararat znovu na českém trhu

Legendární arménská brandy Ararat se po letech vrací znovu na český trh. V České republice bude firma Jan Becher – Pernod Ricard nabízet tři varianty brandy – pětiletou Ararat, desetiletou Akhtamar, ale také mimořádně vyzrálou dvacetiletou Ararat Nairi. Dvacetiletá Ararat Nairi patří mezi skutečné rodinné stříbro jerevanské firmy. Aby byl označen za skutečnou arménskou brandy, musí nápoj projít nejprve tříletým zráním v kavkazských dubových sudech, které je možné kácet až po 70 letech růstu. Právě tyto dubové sudy propůjčují místní brandy specifickou vůni a příchuť sušeného ovoce, vanilky a čokolády. Příchuť a vůně Nairi, která má sytou barvu mahagonu, připomene lesní med v kombinaci se sušeným ovocem, zejména s čerstvými fíky. Ucítit v ní také můžete dub a tabák. Nairi, která se vyrábí od roku 1967, si vychutnáte nejlépe při pokojové teplotě v kombinaci s fíky, sušeným ovocem nebo čokoládou. Ararat patřil od šedesátých do devadesátých let 20. století k nabídce většiny dobře vedených československých restaurantů a barů. V 90. letech byl její dovoz do ČR ukončen. Firma Jan Becher – Pernod Ricard ji nyní znovu vrací do hry. „Jsme velmi rádi, že můžeme tuhle jedinečnou brandy znovu nabídnout všem gurmánům a ctitelům vynikajícího pití v Čechách. Je to jedinečné pití s krásným příběhem a bohatou historií a jsme proto rádi, že se znovu vrací k českých zákazníkům,” říká Petra Fialová, Brand manažerka značky pro ČR. Brandy Ararat, jejímž ctitelem byl i Winston Churchill, se vyrábí v arménském Jerevanu podle tradiční receptury ve firmě Yerevan Brandy Company již od roku 1887. Od tohoto roku mohou zákazníci Ararat koupit znovu v České republice.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.