Sociální sítě
Nahoru

Nový Seat Leon ST míří na český trh

SEAT zahajuje na českém trhu předprodej zcela nového kombi Leon ST. Oficiální uvedení na trh bude následovat v lednu 2014. Zákazníci mají na výběr širokou paletu zážehových a vznětových motorů TSI a TDI v kombinaci se čtyřmi stupni výbavy. Populární modelová řada Leon zahrnuje nejen poprvé třetí karosářskou variantu, ale i verze 4×4 s pohonem všech kol. Dynamické kombi s vysokou užitnou hodnotou navzdory velmi atraktivnímu designu a mimořádně nízkými provozními náklady je možné pořídit již od 329 900 Kč. Třetí člen rodiny Leon spojuje svěží dynamický design a precizní jízdní vlastnosti svých kratších sourozenců s mimořádně vysokou užitnou hodnotou. Stejně jako každý Leon přesvědčuje i ST vynikající kvalitou zpracování a velmi hodnotnými materiály. Zavazadlový prostor kompaktního kombi o délce 4535 mm nabízí vysokou variabilitu a nejlepší funkčnost i v těch nejmenších detailech. V základní pětimístné konfiguraci interiéru pojme zavazadlový prostor 587 litrů, při sklopených zadních sedadlech a využití celé výšky vnitřního prostoru to může být až 1470 litrů. Stejně jako u pětidveřového Leonu čítá paleta motorů pět zážehových jednotek TSI a čtyři turbodiesely TDI s výkony od 63 kW/86 k do 132 kW/180 k. S karosářskou variantou kombi přichází do modelové řady Leon také verze s pohonem všech kol 4×4 ve výbavových liniích Reference a Style. Zdrojem hnací síly je v tomto případě motor 1.6 TDI 77 kW/105 k s šestistupňovou mechanickou převodovkou. Další novinkou – pro kombi ST i 5dveřový Leon – je mimořádně úsporný turbodiesel 1.6 TDI 81 kW/110 k Ecomotive (ve výbavě Reference i Style), který si v Leonu ST řekne v průměru jen o 3,3 l/100 km. Výkonný turbodiesel 2.0 TDI 110 kW/150 k se pod kapotou kombi dodává nejen s výbavou FR známou z Leonu, ale i v provedení Style. Pro vybrané motory si mohou zákazníci zvolit dvouspojkovou převodovku DSG. Nový Sports Tourer značky SEAT přichází s velmi rozmanitou nabídkou, která uspokojí nejrůznější nároky a přání. Bohatá sériová výbava je vlastní již vstupní verzi Leon ST, nad níž figurují výbavové linie Reference, Style a FR. Kromě toho připravil SEAT pro své zákazníky širokou nabídku výbavy na přání, v níž nechybí technické inovace, jako jsou přední LED světlomety, adaptivní tempomat ACC s radarovým senzorem, adaptivní regulace podvozku DCC nebo progresivní řízení.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.