Sociální sítě
Nahoru

Nový Ford Mustang se pyšní dynamickým designem

Nový, dnes představený, Ford Mustang s karoseriemi kupé a kabriolet slibuje špičkovou úroveň dynamiky a kultivovanosti. Vychází přitom z bezmála 50leté historie modelu Mustang a jeho postavení celosvětové legendy. Od roku 1964, kdy byl na trh uveden první Mustang, se jich prodalo přes devět milionů. Mustang je nejoblíbenějším automobilem na sociální síti Facebook a během své existence se stal součástí popkultury. Svědčí o tom jeho přítomnost v mnoha filmech, televizních pořadech, hudebních klipech či videohrách. Zároveň je jedním z 25 nových vozů, které Ford v Evropě představí v následujících pěti letech. Vývoj nového Mustangu měl za cíl zajistit vynikající dynamiku a prvotřídní jízdní vlastnosti, stejně jako každodenní použitelnost. Záměrem bylo rovněž spojit tyto přednosti s novými technologiemi, které pomáhají řidiči a zpříjemňují mu pobyt za volantem. Vzhled nového Fordu Mustang znovu přivádí k životu charakter klasických nositelů tohoto legendárního jména. Podstatou je zachování klíčových designových znaků: dlouhé masivní kapoty a krátké svalnaté zádi. Stejně podstatné je ovšem vrcholně současné pojetí. Přehledné přístroje s vyčerpávajícími údaji o vozu má řidič jako na dlani. Pojetí kokpitu je inspirováno leteckým průmyslem. Ergonomické ovladače zprostředkovávají perfektní kontrolu nad všemi funkcemi vozu. Značná šířka karoserie a nové zavěšení zadní nápravy se podílejí na tom, že cestující mají v oblasti ramen a pasu více místa a že do chytře tvarovaného zavazadlového prostoru se vejdou dva bagy plné golfových holí.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.