Sociální sítě
Nahoru

Porsche Design na cesty napříč kontinenty

Na kontě slavné značky Porsche Design je hned několik prvenství, která významnou měrou ovlivnila svět hodinek. Už v roce 1972 se podařilo designérskému studiu pod vedením Ferdinanda Alexandra Porsche navrhnout světově první celo-černé hodinky s chronografem postavené na základech strojků Lemania, o šest let později první hodinky s integrovaným kompasem vyrobené z hliníku a v roce 1980 vůbec první chronograf vyhotovený zcela v titanu. V té době se studio obrátilo na renomované švýcarské výrobce jakým byla Orfina, po sléze započalo spolupráci s ikonickou značkou IWC (1978 – 1997) a už od roku 1998 vznikají všechny její hodinky díky značce Eterna. Právě díky značce Eterna vznikl i zcela nový skvost, který by se už během několika týdnů měl objevit v pražském butiku značky v Pařížské ulici. Jedná se o titanový P‘6752 WorldTraveler (149 000 Kč) nesoucí nejenom tradiční detaily značky, jako je moderní 42mm pouzdro, které vychází z designu luxusního modelu P´6750 WorldTimer, kaučukový sportovní řemínek a dynamický vzhled, ale hlavně jedinečný strojek. Tím je Éternou manufakturně vyráběný kalibr 3945A s automatickým nátahem, který byl vyvíjen už od roku 2007. Ten nabízí kromě přesného času, který doplňuje datum, také centrální GMT ručku, která ve čtyřiadvacetihodinovém cyklu nabízí zobrazení hodin v příslušné časové zóně.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.