Sociální sítě
Nahoru

Nový přístup značky Cartier: hodinky pro potápěče

Na světě je neuvěřitelné množství potápěčských hodinek, z nichž některé se staly opravdu kultovní. Pokud se sběratelé rozhodují rozšířit svou kolekci o model, jehož pouzdro by bylo sportovně laděné, vodotěsné do velikých hloubek a samotné hodinky se mohly pochlubit tradičními znaky, jako je kaučukový náramek, otočná luneta nebo luminiscenční ručky, sáhnou většinou po ikonách,jakými je Rolex Submariner, Blancpain Fifty Fathoms nebo třeba IWC Aquatimer či levnější, avšak žádané, Doxa SUB. Poslední volbou by asi vždy byla kolekce značky Cartier. A právě proti těmto zaběhlým stereotypům se rozhodla manufaktura bojovat. Cartier už dávno nejsou pouze technicky a esteticky dokonalé hodinky, Cartier dokazuje, že maskulinní design mu není cizí a že dokáže vytvořit hodinky plné adrenalinu! Přírůstek Calibre de Cartier Diver Watch disponuje 42mm pouzdrem, které bude k dostání jak v oceli, tak i v růžovém 18kt zlatě, a to vždy s jednosměrně otočnou lunetou se 120 zuby. V každém případě tento energii vyzařující skvost uhrane manufakturně vyráběným strojkem Calibre 1904 MC s automatickým nátahem, který značka vyvinula už v roce 2010. O ten zde však tolik nejde, ačkoli za tři roky testování a využívání v linii Calibre de Cartier prokázal, že se jedná o spolehlivý a neporuchový strojek. Nejdůležitější je struktura těchto „potápek“, která zapříčinila, že hodinky splňují normu ISO 6425. Díky osmi šrouby uchycenému dýku a šroubovací korunce nabízejí dokonce 300m vodotěsnost. Jediným nefunkčním detailem na hodinkách je syntetický spinel, případně safír, v korunce hodinek, který dotváří celkový vjem po stránce designu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.