Sociální sítě
Nahoru

George Prime Steak Restaurant žije hovězím

Kapitánův stůl se prohýbá pod pravými americkými steaky, výborné kalifornské víno dráždí vaše smysly a pohled dveřmi do kuchyně slibuje další kulinářské zážitky. Že byste se jako zázrakem ocitli na palubě pirátské korvety kotvící u jednoho z karibských ostrovů? Ne, tak daleko nemusíte, sedíte v pohodlí v designovém salonku netypického steak housu George Prime Steak Restaurant v samém srdci pražského Starého Města a nejspíš si právě pochutnáváte na skvělém hovězím pocházejícím z jedné z pečlivě vybraných farem amerického středozápadu.

Salonek Kapitánův stůl – tak se totiž opravdu jmenuje – je svým uspořádáním jako stvořený pro decentní společnost. Usadit se v něm může až 12 hostů, kteří zde najdou rozsáhlou exkluzivní kolekci vín z Kalifornie, kabinet na suché zrání hovězího masa a především mají přímý kontakt se šéfkuchařem. Restaurace George Prime Steak Restaurant ale v prvé řadě nabízí výběr hovězích steaků z kusů ve standardu Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu. Označení „USDA Prime“ totiž americké ministerstvo zemědělství uděluje jen asi 2-3 procentům hovězího vyprodukovaného v USA.

Majitel restaurace George Betak, šéfkuchař a podnikatel, hovězí osobně vybírá a nechává nejméně 30 dnů vyzrát. K úpravě steaků se používá unikátní gril Montague Legend, který je jediným v Praze. Gril maso sežehne při teplotě 650 stupňů. Díky tomu si uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří tak lákavou a jemnou máslovou konzistenci. Chloubou restaurace je unikátní enotéka, kam se ukládají láhve s vínem. V čem spočívá její kouzlo? Mohou se otevřít hodně drahá vína a vy si dáte třeba jen skleničku a nemusíte kupovat celou láhev.

George Prime Steak Restaurant najdete v Praze v Platnéřské ulici 19 a kromě Kapitánova stolu a vlastní restaurace můžete využít i salonek Foundation Room.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.