Sociální sítě
Nahoru

George Prime Steak Restaurant žije hovězím

Kapitánův stůl se prohýbá pod pravými americkými steaky, výborné kalifornské víno dráždí vaše smysly a pohled dveřmi do kuchyně slibuje další kulinářské zážitky. Že byste se jako zázrakem ocitli na palubě pirátské korvety kotvící u jednoho z karibských ostrovů? Ne, tak daleko nemusíte, sedíte v pohodlí v designovém salonku netypického steak housu George Prime Steak Restaurant v samém srdci pražského Starého Města a nejspíš si právě pochutnáváte na skvělém hovězím pocházejícím z jedné z pečlivě vybraných farem amerického středozápadu.

Salonek Kapitánův stůl – tak se totiž opravdu jmenuje – je svým uspořádáním jako stvořený pro decentní společnost. Usadit se v něm může až 12 hostů, kteří zde najdou rozsáhlou exkluzivní kolekci vín z Kalifornie, kabinet na suché zrání hovězího masa a především mají přímý kontakt se šéfkuchařem. Restaurace George Prime Steak Restaurant ale v prvé řadě nabízí výběr hovězích steaků z kusů ve standardu Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu. Označení „USDA Prime“ totiž americké ministerstvo zemědělství uděluje jen asi 2-3 procentům hovězího vyprodukovaného v USA.

Majitel restaurace George Betak, šéfkuchař a podnikatel, hovězí osobně vybírá a nechává nejméně 30 dnů vyzrát. K úpravě steaků se používá unikátní gril Montague Legend, který je jediným v Praze. Gril maso sežehne při teplotě 650 stupňů. Díky tomu si uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří tak lákavou a jemnou máslovou konzistenci. Chloubou restaurace je unikátní enotéka, kam se ukládají láhve s vínem. V čem spočívá její kouzlo? Mohou se otevřít hodně drahá vína a vy si dáte třeba jen skleničku a nemusíte kupovat celou láhev.

George Prime Steak Restaurant najdete v Praze v Platnéřské ulici 19 a kromě Kapitánova stolu a vlastní restaurace můžete využít i salonek Foundation Room.

Více z rubriky Degustace

  • Šťastná třináctka

    La Bodeguita del Medio již po třinácté uspořádá velkolepou gastronomickou show. Termín je daný a diáře se tetelí blahem. Výrazně se...

    Marek Zelený2.2.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Nový přístup ke casual degustacím

    Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining....

    Marek Zelený2.5.2022
  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.