Kapitánův stůl se prohýbá pod pravými americkými steaky, výborné kalifornské víno dráždí vaše smysly a pohled dveřmi do kuchyně slibuje další kulinářské zážitky. Že byste se jako zázrakem ocitli na palubě pirátské korvety kotvící u jednoho z karibských ostrovů? Ne, tak daleko nemusíte, sedíte v pohodlí v designovém salonku netypického steak housu George Prime Steak Restaurant v samém srdci pražského Starého Města a nejspíš si právě pochutnáváte na skvělém hovězím pocházejícím z jedné z pečlivě vybraných farem amerického středozápadu.
Salonek Kapitánův stůl – tak se totiž opravdu jmenuje – je svým uspořádáním jako stvořený pro decentní společnost. Usadit se v něm může až 12 hostů, kteří zde najdou rozsáhlou exkluzivní kolekci vín z Kalifornie, kabinet na suché zrání hovězího masa a především mají přímý kontakt se šéfkuchařem. Restaurace George Prime Steak Restaurant ale v prvé řadě nabízí výběr hovězích steaků z kusů ve standardu Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu. Označení „USDA Prime“ totiž americké ministerstvo zemědělství uděluje jen asi 2-3 procentům hovězího vyprodukovaného v USA.
Majitel restaurace George Betak, šéfkuchař a podnikatel, hovězí osobně vybírá a nechává nejméně 30 dnů vyzrát. K úpravě steaků se používá unikátní gril Montague Legend, který je jediným v Praze. Gril maso sežehne při teplotě 650 stupňů. Díky tomu si uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří tak lákavou a jemnou máslovou konzistenci. Chloubou restaurace je unikátní enotéka, kam se ukládají láhve s vínem. V čem spočívá její kouzlo? Mohou se otevřít hodně drahá vína a vy si dáte třeba jen skleničku a nemusíte kupovat celou láhev.
George Prime Steak Restaurant najdete v Praze v Platnéřské ulici 19 a kromě Kapitánova stolu a vlastní restaurace můžete využít i salonek Foundation Room.