Sociální sítě
Nahoru

Breitling pro silně militantní duše

Švýcarská legenda Breitling je velmi dobře známá jak sběratelům vojenských relikvií, tak hodinářským aficionados. Ne náhodou plní jejich stránky magazínů o luxusu, jaký mi je například Top Class či Top Cars, ale také striktně zaměřených titulů, jakým jsou například Zbraně & náboje. Právě poslední vydání tohoto měsíčníku jako první z českých tištěných médií informovalo o žhavé novince, která je předurčena mužům s militantním cítěním a smyslem pro dobrodružství. S novým chronografem Super Avenger Military, s cenovkou pouhých 174 900 Kč, přichází švýcarská legenda Breitling s hodinkami, které v sobe koncentrují sílu, přesnost a funkčnost. Na první pohled uhranou svým maskulinním 48mm tvrzeným ocelovým pouzdrem, které je uchycené na pleteném textilovém řemínku černé barvy, která ladí s povrchovou úpravou celého instrumentu. Ten byl konstruován tak, aby svým charakterem dokázal opravdu posloužit a zvládl přežít i v nejextrémnějších situacích. Hodinky jsou tedy vodotěsné do 300 metrů a jejich strojek s automatickým nátahem prošel nejpřísnějšími kontrolami švýcarského chronometrického institutu a právem se tak může honosit COSC certifikací. Velmi zajímavě je řešený také temně černý číselník, jehož sčítače flyback chronografu (přídavné stopky, které zajišťují okamžité vynulování měření s okamžitým započetím nového za pomoci jediného stlačení tlačítka) a mimostředně umístěnou centrální vteřinku dotváří minutová a hodinová ručka. Ta však nevyužívá tradiční dvanáctihodinový cyklus, ale čtyřiadvacetihodinový, který je pro armádní využití daleko praktičtější. Pro celý svět vznikne pouhých 500 exemplářů a v Praze je bude možné objednat v rámci klenotnictví Carollinum v Pařížské ulici.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.