Sociální sítě
Nahoru

FIS Masters Cup se opět jede v Peci pod Sněžkou

Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou bude opět pečovat o závodníky a organizátory letos již jubilejního, 10. ročníku závodů světového poháru ve sjezdovém lyžování FIS Masters Cup organizovaného na území ČR. V sobotu 15.3. je na programu slalom a v neděli 16.3. následuje obří slalom. V obou případech se jezdí na Javoru, který je díky SkiResortu vždy ve skvělé kondici. V Peci pod Sněžkou se tento prestižní a divácky atraktivní závod jezdí od roku 2008. Závodů se účastní ženy i muži od 30 let věku ve věkových kategoriích odstupňovaných po 5 letech. V letošním ročníku se předpokládá opět účast více než 200 závodníků z celého světa včetně silného českého zastoupení. Potkáte zde i závodníky z exotických zemí, jako je Chile, Austrálie nebo Kazachstán. Přijedou i američané a samozřejmě evropané. Ze severu, z jihu, ale i z východu, z Ruska. V roli nejvýše postaveného arbitra se představí legenda českého lyžování, Miloslav Sochor, bývalý reprezentant ČSSR v alpských disciplínách. Největší koncentrace závodníků a organizátorů bude opět v hotelu Horizont, který zajišťuje zázemí i pro letošní ročník. A to nejen pro organizátory, ale také pro většinu závodníků. Zvláště těch zahraničních, kteří budou v Horizontu i ubytováni. V sobotu večer, 15.3.2014, pak zde, pod patronací Karla Rady, ředitele hotelu Horizont, proběhne slavnostní vyhlášení výsledků slalomu a společenská párty. „Hotel Horizont je již tradičním partnerem FIS Masters Cup. V rámci naší spolupráce oceňujeme nejen dostatečnou kapacitu, ale zejména široké portfolio služeb hotelu, včetně sport a wellness centra a kvalitní gastronomie,“ řekla Iva Kárníková, jednatelka společnosti SJ SKI, hlavního organizátora závodů.

Světový pohár FIS Masters Cup je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 10.000 aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.