Sociální sítě
Nahoru

Hold armádnímu noži v podání hodinek Victorinox

Praktické, funkční, spolehlivé – to jsou nové hodinky Chrono Classic od Victorinox Swiss Army, které představují ikonický design ve spojení s nejvyššími standardy kvality. Nová verze pro letošní rok, která bude na basilejském veletrhu odhalena, je vybavena gilošovaným číselníkem, který spojuje hodinky s legendárním švýcarským důstojnickým nožem.

Značka Victorinox Swiss Army, která je nově k dostání například v plzeňské pobočce hodinářství Altman, je hrdá na dědictví a hodnoty, které společnost v uplynulých 130 letech reprezentuje. Chrono Classic jsou inspirovány klasickým švýcarským důstojnickým nožem, který se stal pro pověst značky stěžejním a mnoho z konstrukčních prvků hodinek je založeno právě na něm, jako jsou indexy na číselníku připomínají čepele nože, centrální sekundová ručka vyvedená ve stejném odstínu červené jako většina klasických modelů nože, sekundová ručka má stejný obdélníkový tvar jako nůž, štít s křížem na 12 hodinách je stejný jako na noži a kostkované gilošování číselníku je vytvořeno podle střenky nože, který byl dlouhou dobu součástí základního vybavení každého švýcarského vojáka.

Právě číselník hodinek byl navržen se zvláštní péčí. Skládá se z gilošované horní desky, na které jsou umístěny tři sčítače. Zajímavý je zejména způsob, jakým dva sčítače v horní části vytváří jeden celek, jehož tvar se taktéž podobá tvaru nože. Linie Chrono Classic pro rok 2014 zahrnuje čtyři nové modely: antracitově šedý číselník na nerezovém tahu či černém, ekologicky činěném, koženém řemínku; nebo béžovém číselníku (se zlatem ošetřeným technologií PVD) na nerezovém tahu či hnědém koženém řemínku.

V každém případě zůstávají hodinky Chrono Classic věrné základním hodnotám, které jim zaručují maximální úspěch. Komponenty všech modelů jsou vytvořeny s pečlivostí, která je pro značku Victorinox Swiss Army typická. Moderně tvarované nerezové pouzdro o velikosti 41 mm je doplněno oválnými tlačítky, přičemž jádro každých hodinek tvoří švýcarský originální quartzový strojek ETA G10.211.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.