Sociální sítě
Nahoru

První ročník festivalu jalovcového destilátu – GinFest

Gin zažívá renesanci a zájem o něj roste i v ČR. Každý, kdo chce poznat jeho kouzlo, by si neměl nechat ujít GinFest – první událost svého druhu u nás. V pátek 20. června v prostorách Galerie Louvre v Praze na Národní třídě, budou moci návštěvníci akce ochutnat takové kousky, jako je gin 999,9 Gold, kterého se vyrobí jen 3000 lahví ročně, či italský gin Marton‘s produkovaný v bio kvalitě. Pro profesionály z oboru i všechny ostatní nadšence do barové kultury, koktejlů a především ginu jsou kromě ochutnávek připraveny tematické semináře a řízené degustace. Na GinFestu bude možné ochutnat nejen samotné giny, které zde bude zastupovat 23 značek z celého světa, ale také vynikající koktejly a samozřejmě toniky. „Tonik je teď v Evropě nejvíce trendy kategorií v nealko segmentu, přičemž nahoru jdou hlavně prémiové značky určené pro bary a takzvaný A horeca segment,“ říká Martin Kraut, vydavatel časopisu Barlife a organizátor GinFestu. Od degustace si můžete odskočit na semináře, které v rámci GinFestu povedou ambasadoři světových značek a další znalci jalovcové pálenky. Těšit se můžete například na Desmonda Peyneho, mastera distillera ginu Beefeater, a Bena Belmanse, jenž patří k nejuznávanějším odborníkům na genever, jenž je předchůdcem ginu produkovaným především v Nizozemsku a Belgii. Na programu budou také řízené degustace či snoubení ginu s různými druhy toniku, ovonět a osahat si návštěvníci GinFestu budou moci botanicals, z nichž se gin vyrábí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.