Sociální sítě
Nahoru

George Prime Steak Restaurant: když prvotřídní steak doprovází luxusní víno

V Platnéřské ulici nedaleko Staroměstského náměstí na vás vedle nevšedního gurmánského zážitku čeká i nevšední výběr velmi vzácných vín. V George Prime Steak Restaurantu si přijdete na své, ať už si budete chtít vyhodit z kopýtka jednou z posledních lahví francouzského Merlot Duckhorn na světě, či zatoužíte „pouze“ po kvalitním vínu k běžné konzumaci. Málokdy se stává, že by majitel restaurace byl zároveň i jejím šéfkuchařem, nicméně u osoby George Betaka, který léta sbíral zkušenosti jako šéfkuchař v Kanadě, Itálii či Švýcarsku, je to přímo nutnost. Ve svém George Prime Steak Restaurantu dbá nejen na kvalitu masa a na jeho přípravu ale i na to, aby ochotný personál mohl hostům k vybranému jídlu vždy nabídnout i přesně padnoucí nápoj z ojedinělé nabídky vín. O tu se tady stará someliér Jiří Jatel.

Díky svým kontaktům v USA, kam jezdí osobně dohlížet na výběr toho nejkvalitnějšího hovězího, získal George Betak přístup ke zdrojům vynikajících ročníků a odrůd, které jen stěží jinde naleznete. Vína pochopitelně nedováží jen z Ameriky, ale i z Evropy (nejvíce z Francie a Itálie) a kromě stáří, chuti a aroma se zaměřuje ještě na jednu vlastnost: na exkluzivitu. V George Prime Steak Restaurantu tak naleznete láhve, které jsou opravdu vzácné. Důvodů jejich výjimečnosti může být mnoho – od ukončení výroby, přes změnu strategie vinařství až po jeho zánik, či změnu majitele. Dobrým příkladem je Merlot Duckhorn HOWEL MOUNTAIN. V roce 2005 byla vinice původním majitelem prodána, čímž její produkce z let před prodejem rázem získala na jedinečnosti. V George Prime Steak Restaurantu si můžete vychutnat jednu z 36 posledních lahví z této vinice a to ročníky 1995, 1998, 2001 a 2003. Naleznete tu ale i výběr z pestré škály mnoha dalších vinných značek. Pokud nejdete po něčem konkrétním, vodítkem vám bude přehledný vinný lístek nebo rady ochotné obsluhy. V současnosti si navíc můžete pochutnat na třech vínech z mimořádné nabídky. Jsou jimi již několikrát oceněná Insignie se sytým až inkoustovým zabarvením, s chutí ostružiny a nádechem černého pepře, kakaa a kari koření, Cabernet Sauvignon 1998 z vinařství Altamura, které si zakládá na způsobu zpracování vína (až 36 měsíců zraje v dubových sudech) a konečně Carmenet Cabernet Sauvignon Sonoma Valley Moon Mountain Reserve 1998, jež láká svým plným aroma, rubínovou barvou a chutí červeného ovoce.

Za zmínku ještě stojí unikátní víno George Pinot Noir z vinic George Wine Company nacházející se na slunných svazích údolí Ruské řeky v Kalifornii (Russian River Valley). Majitelem vinice je také George ovšem ne Beták nýbrž Levkoff. Bývalý finanční makléř na americké burze se jednoho dne rozhodl pověsit své stresu plné povolání na hřebíček a začít dělat víno. Že se mu to zřejmě daří, dokládá i vynikající ocenění v minulém čísle odborného měsíčníku Wine & Degustation. Zmíněné značky jsou jen letmým pohledem do vinotéky George Prime Steak Restaurantu v Platnéřské ulici č. 19, jejíž součástí je i originální enotéka. Díky ní si při své návštěvě můžete připít vysoce ceněnými víny, aniž byste si museli koupit celou láhev.

Více z rubriky Degustace

  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.