Sociální sítě
Nahoru

Junghans s poselstvím padesátých let

Na přelomu října a listopadu by měl začít být konečně dodáván do světových butiků také skvost Meister Telemeter. Jedná se o vintážní chronograf, jehož vize byla oficiálně odhalena už začátkem roku, nicméně kvůli problémům v dodávkách strojků od společnosti ETA, respektive Swatch Group, nemohla na plno začít jeho produkce. V Praze se rozhodně objeví v rámci nabídky hodinářství Koscom, které je po rekonstrukci integrovalo do svého širokého portfolia, přičemž potěší vyobrazené ocelové verze, dále varianta s černým číselníkem a také model se zlaceným pouzdrem.

Junghans, který je v České republice například partnerem setinové rallye veteránů Westend Hotel Carlsbad Classic, odhalil všechny varianty chronografů jednotlivým prodejcům dnes, a to v hotelovém komplexu Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel v Budapešti. V rámci exhibice všech letošních novinek tak rozhodně svými designovými finesami dominoval a zároveň stvrzoval skutečnost, že retro se vrací zpět i ve světě hodinek. Nová edice automatických chronografů Meister Telemeter se totiž tematicky vrací do začátku 50. let minulého století, kdy poválečné období přálo sportovním aktivitám, nicméně hodinky čerpaly z funkčních atributů jejich vojenských předchůdců. A čím tedy Meister Telemeter, s cenovkou těsně pod 50 000 Kč, potěší? Především se jedná o vskutku drobné hodinky, jejichž ocelové pouzdro zaobírá pouhých 40 mm. Opticky větší verze, tedy ty s bílým číselníkem a na kůži, tak na zápěstí sedí velmi dobře, nicméně dá se doporučit košile nebo tričko s dlouhým rukávem. Ačkoli Junghans většinou zdobí svými strohými Bauhaus křivkami, v případě této novinky je tomu jinak. Sport-chic vzhled dodává modelu telemetrická a tahymetrická stupnice, která funkčně rozšiřuje centrální vteřinovou ručku chronografu. Elegance je na stranu druhou zajištěná uchycením jemného pouzdra na měkký řemínek z koňské kůže s téměř nenápadným prošíváním černou nití. Hodinky se tak opravdu skvěle hodí pro každý den – doporučujeme je však spíše mužům se subtilnějším zápěstím.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.