Sociální sítě
Nahoru

Bulgari v brazilských barvách

Zvedněte vlajku! Bulgari vzdává hold Brazílii. Oděl totiž svůj model Octo Bi-Retro do atributů vlajky této země, která je revoluční v mnoha ohledech. Barevný, technický a odvážný, oděn v modré, žluté a zelené barvě, takový je nový model Octo Bi-Retro Brazil, který je limitovanou edicí pouze 50kusů.

Vytvořeny hodinářskými mistry domu BVLGARI v samém srdci švýcarského pohoří Jura. Tříbarevný číselník těchto hodinek je ručně vyroben s nejvyšší pečlivostí a za použití techniky champlevé. Respekt k tradičním technikám Haute Horlogerie současně nenarušují nové moderní prvky. Vybrané motivy připomínající Brazílii jsou moderní interpretací barev vlajky, která byla přijata Brazilskou Spolkovou republikou v 19 listopadu 1889. Zelená, tradiční barva Dynastie Braganza, bývalé brazilské královské rodiny, symbolizuje naději a přírodu. Je to taktéž přímý odkaz na Amazonský prales, jeden z největších světových pokladů.

Žlutá evokuje zlato, které je synonymem pro mnohá bohatství Brazílie a je současně symbolickou barvou Habsburské dynastie stejně jako přírodních zdrojů země, která je schopná vrýt do svých kořenů svou historii a ve své rodné půdě vypěstovat svůj růst a vývoj. Konečně, modrá je holdem nádherné obloze nad městem Rio de Janeiro, které je jedním z nejznámějších měst na světě nejen pro oslavy a karnevaly, ale také se zde bude konat velká část mistrovství světa 2014 ve fotbale. Zároveň bylo hlavním městem státu od roku 1763 až do roku 1960, kdy bylo postaveno moderní město Brasilia navržené vizionářem Oscarem Niemeyerem.

Jedinečnou povahu a sofistikovanost hodinek Octo domu Bulgari zdůrazňují původní linie vyplývající z důmyslného spojení Haute horlogerie a architektury. Jejich 43mm pouzdro, které je v tomto případě vyrobeno z oceli s keramickými a rhodiovanými prvky jsou opatřeny kaučukovým páskem a ocelovým zapínáním. Osmiúhelníkový tvar je inspirován osmihranným motivem střechy římské Basiliky v Axentiusu a rovněž připomíná geniální díla Leonarda da Vinci a smělost modernistického hnutí, jehož hlavním z představitelů byl Oscar Niemeyer.

Octo Bi-Retro, s cenovkou 405 000 Kč, jsou sportovní hodinky určené pro intenzivní život. Poháněny strojkem vyvinutým a vyrobeným přímo tvůrci Bulgari – mechanický kalibr GG7722 s 45-hodinovou rezervou chodu a funkce „jumping hours“ a retrográdní minuty a datum. Tento výjimečný model je vyroben pouze v limitovaném množství 50-kusů na světě.

Jeho displej umožňuje rychlé a efektivní čtení. Hodina je okamžitě viditelná díky technice „Jumping hours“ v otvoru na pozici 12hodin. Pro přesné zobrazení minut a sekund je číselník zobrazen jako na geniální přístrojové desce: rozsah napříč 210° zatímco retrográdní ručička ukazuje minuty za pomoci značek na lunetě, slouží k odečítání průběžných minut v desetiminutových úsecích. Datumovka se objevuje v dolní části číselníku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.