Sociální sítě
Nahoru

Speciální chronograf Zenith pro Rolling Stones

Zenith, tvůrce strojku El Primero, jež spatřil světlo světa už v roce 1969, se spojil se slavnými britskými rockovými hvězdami Rolling Stones a na jejich počest uvedl limitovanou edici El Primero Chronomaster 1969 čítající pouhých 250 kusů. Tato limitovaná edice je směsí DNA dvou legend – Zenith a Rolling Stones. Hodinky, jež jsou vyrobeny ve stejných barvách jako původní model El Primero 1969 a to v odstínech půlnoční modři a břidlicově šedé, obsahují dva čítače – 30ti minutový čítač na 3 hodinách a 12 hodinových sčítač na 6 hodinách a jejich obvod je lemován tachymetrickou stupnicí. Dvanáctihodinový chronograf oblékl slavné logo Rolling Stones s kultovní červeným jazykem. Tyto historické barvy jsou propojeny s otvorem v číselníku nad bijícím srdcem strojku, jež je poznávacím znamením manufaktury Zenith. Zadní strana safírového pouzdra s vyrytým nápisem „The Rolling Stones Edition“ odhaluje strojek El primero 4061, nejpřesnější sériově vyráběný mechanický kalibr na světě, jehož vteřinová ručka vykoná deset kroků za sekundu. Pouzdro o průměru 42 mm dosahuje vodotěsnosti až do sta metrů. Řemínek, vyrobený z černé aligátoří kůže, zakončuje ocelová spona. Mezi desítky tisíc fanoušků, kteří na koncertech obdivují rockové legendy, patří také Jean-Claude Biver, ředitel dvize hodinek skupiny LVHM, do jejíhož portfolia spadá i značka Zenith. „Rebelský přístup dal v šedesátých letech vzniknout prvnímu chronografu El Primero. Na základě stejné myšlenky vznikla nová vlna blues a rock n´rollu. Rolling Stones a Zenith jsou dnes žijící legendy, není tedy divu, že nyní spolupracují“, uvádí Jean-Claude Biver. „Jsme nadšeni, že máme možnost spojit se s tak úžasnou značkou jakou je Zenith. Hodinky byly vyrobeny speciálně pro naše turné 14 On Fire“, doplňují Rolling Stones.

Díky tomuto novému partnerství dostává slogan společnosti Zenith „Následuj svou vlastní hvězdu“ další rozměr a bude doprovázet skupinu po celou dobu jejího světového turné „14 On Fire“. Současně přináší i příležitost k připomenutí základních hodnot společnosti – Autenticita, Odvaha a Potěšení – a představení této nové časomíry i hudební veřejnosti.

Limitovaná edice El Primero Chronomaster 1969 uchvátí nejen skalní fanoušky kapely Rolling Stones, ale také všechny sběratele originálních hodinek, které dosahují té nejvyšší kvality.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.