Sociální sítě
Nahoru

Nestárnoucí symbol ženskosti v podání značky Zenith

Zenith je jedním z mála výrobců hodinek, jež v průběhu desetiletí uspěl při tvorbě nadčasových hodinek – samozřejmě včetně modelů určených pro ženy. Kolekce Star je tento rok obohacena třemi novými verzemi modelu Star 33 mm, které představují pouzdro ve tvaru polštáře skrývající jemný mechanismus. Hodinky, jež jsou k dispozici ve variantě z bílého či růžového zlata, včetně jednoho modelu posetého diamanty, se budou bezpochyby líbit ženám, které hledají elegantní a výkonnou časomíru. Všechny modely lze již nyní objednat v pražském butiku Zenith. Vizionářský zakladatel společnosti Zenith, pan Georges Favre-Jacot, byl znám příkladnou péčí o své zaměstnance. Pro své svobodné zaměstnankyně vytvořil bydlení v jedné ze čtvrtí Le Locle, malého městečka v pohoří Jura ve Švýcarsku, kde také založil první hodinářskou manufakturu v pravém slova smyslu. V průběhu let tento revoluční podnikatel pravidelně vyjadřoval svou náklonnost k ženám právě hodinkami – vášní, jež provází značku již od roku 1865. Duch značky přirozeně vyústil v dámské modely, dýchající odvahou a autenticitou: od kapesních hodinek z prvních desetiletích až po komplikované náramkové hodinky dnešní doby, dámské hodinky představují pro Zenith příběh věčné lásky, o který pravidelně pečuje s novými „prohlášeními“. Star 33 mm vyzařuje kouzlo hodinek, které jsou schopny kombinovat svůdný vzhled s hodinářskou dokonalostí. Klasika, v podobě decentního tvaru a nadčasové elegance, nyní přichází v nabídce tří modelů, které se samozřejmostí uplatňují své síly. Zatímco rozměry pouzdra jsou dobře známé díky svému názvu, design Star 33mm 2014 je výrazně redukovaný a zdobí jej pouze třpyt diamantů – značící pravý charakter přesahující pomíjivé trendy. Tři modely, jež jsou nyní k dispozici zahrnují model pro denní nošení, druhý na večer a třetí pro slavnostní příležitosti. První model má decentní číselník z bílé perleti s 12 broušenými diamanty na hodinových indexech a je lemován vnitřní lunetou, kterou tvoří 72 diamantů stejné velikosti (cca 0,45. ct). Druhý model, s číselníkem nesoucím pouhých 12 diamantů zdobících hodinové indexy, se vyznačuje lunetou s 104 diamanty (cca. 0,74 ct) spolu s přezkou posetou 42 diamanty stejné velikosti (0,28 ct). Třetí model – oslňující umělecký kousek, jehož luneta, číselník, pouzdro i spona, jsou zcela pokryty 765 diamanty v celkové výši 4,49 ct. Modely, vyznačující se voděodolností do 30 metrů a šířkou pouhých 9,45 mm, jsou poháněny ultratenkým automatickým strojkem Elite 681, kmitajícím na frekvenci 28800 VPH (4 Hz), a obdařeny minimálně 50 hodinovou výkonovou rezervou. Jemnost tohoto vysoce výkoného zázraku, jehož oscilační závaží je zdobeno motivem Côtes de Genève, lze obdivovat přes průhledné safírové sklíčko ve spodní části hodinek. Modely lze objednat v pražském butiku Zenith.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.