Sociální sítě
Nahoru

George Prime Steak Restaurant představil svou novou sommeliérku

Výjimečná vína hostům v George Prime Steak Restaurantu v pražské Platnéřské ulici pomáhá vybrat nová sommeliérka Vladimíra Hrehová. K šťavnatým steakům, burgerům ze špičkového hovězího z amerického státu Arkansas a dalším pokrmům volí ideální moky z nevšední nabídky vín.

Díky svým zkušenostem při výběru nezohledňuje jen pokrm, který má víno doprovázet, ale také preference hostů. „Ženy nezklamu například výběrem Pinot Noir Belle Glos ze Santa Maria Valley s intenzivním višňovým aroma a sametovým tělem. Muži tíhnou k plnějším odrůdám jako třeba Zinfandel Caymus z Napa Valley. Oba světy se však vždy shodnou u dobrého kalifornského Cabernet Sauvignonu s lehkou kyselinkou“ prozrazuje Vladimíra Hrehová. Ten Vladimíra doporučuje v kombinaci s tučnějším steakem s úžasnou kůrkou díky speciálního grilu Montague Legend. Chloubou a zároveň specializací enotéky v George Prime Steak Restaurantu jsou především kalifornská vína. „Jejich obsáhlá nabídka v našem winelistu zahrnuje množství odrůd jako Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir i velmi oblíbený a originální Zinfandel. Krásný výběr máme také z věhlasné Francie a Itálie a nemohu opomenout ani zajímavá vína z Moravy a Slovenska,“ říká Vladimíra Hrehová. George Prime Steak Restaurant je pyšný na to, že může hostům jako jediný v Evropě nabídnout vína z vinařství George Levkoffa z Kalifornie. Bývalý obchodník s dluhopisy na Wall Street opustil svou práci a přesunul se na západ k Sonoma County, kde začal zkupovat hrozny od různých rodin v Russian River Valley a vyrábět neuvěřitelné Pinot Noiry. „V jeho vínech cítíme především obrovskou lásku k jeho práci. Celou výrobu a zpracování vína až po lahvování a lepení etiket má pouze ve svých rukou. Kvůli velmi omezené produkci vín jsme jediní v Evropě, kteří jeho vína nabízí, a jsme za to moc rádi. Jsou totiž úžasná,“ říká Vladimíra Hrehová.

Díky enotéce může host v George Prime Steak Restaurantu ochutnat i jen sklenku ikonického vína starších ročníků. Enotéka funguje na principu potravinářského plynu, která vytlačuje z lahví kyslík, a tím je konzervuje. „Je to pro nás v podstatě taková hračka, která nám umožňuje otevřít jakoukoli láhev z naší nabídky bez toho, aniž bychom měli obavy o oxidaci nebo jinou závadu vína, pokud se neprodá. Díky tomu můžeme hostům nabídnout i vína, která vyžadují výjimečnou péči a do běžné nabídky vín po skle by se nehodila,“ dodává Vladimíra.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.