Sociální sítě
Nahoru

George Prime Steak Restaurant představil svou novou sommeliérku

Výjimečná vína hostům v George Prime Steak Restaurantu v pražské Platnéřské ulici pomáhá vybrat nová sommeliérka Vladimíra Hrehová. K šťavnatým steakům, burgerům ze špičkového hovězího z amerického státu Arkansas a dalším pokrmům volí ideální moky z nevšední nabídky vín.

Díky svým zkušenostem při výběru nezohledňuje jen pokrm, který má víno doprovázet, ale také preference hostů. „Ženy nezklamu například výběrem Pinot Noir Belle Glos ze Santa Maria Valley s intenzivním višňovým aroma a sametovým tělem. Muži tíhnou k plnějším odrůdám jako třeba Zinfandel Caymus z Napa Valley. Oba světy se však vždy shodnou u dobrého kalifornského Cabernet Sauvignonu s lehkou kyselinkou“ prozrazuje Vladimíra Hrehová. Ten Vladimíra doporučuje v kombinaci s tučnějším steakem s úžasnou kůrkou díky speciálního grilu Montague Legend. Chloubou a zároveň specializací enotéky v George Prime Steak Restaurantu jsou především kalifornská vína. „Jejich obsáhlá nabídka v našem winelistu zahrnuje množství odrůd jako Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir i velmi oblíbený a originální Zinfandel. Krásný výběr máme také z věhlasné Francie a Itálie a nemohu opomenout ani zajímavá vína z Moravy a Slovenska,“ říká Vladimíra Hrehová. George Prime Steak Restaurant je pyšný na to, že může hostům jako jediný v Evropě nabídnout vína z vinařství George Levkoffa z Kalifornie. Bývalý obchodník s dluhopisy na Wall Street opustil svou práci a přesunul se na západ k Sonoma County, kde začal zkupovat hrozny od různých rodin v Russian River Valley a vyrábět neuvěřitelné Pinot Noiry. „V jeho vínech cítíme především obrovskou lásku k jeho práci. Celou výrobu a zpracování vína až po lahvování a lepení etiket má pouze ve svých rukou. Kvůli velmi omezené produkci vín jsme jediní v Evropě, kteří jeho vína nabízí, a jsme za to moc rádi. Jsou totiž úžasná,“ říká Vladimíra Hrehová.

Díky enotéce může host v George Prime Steak Restaurantu ochutnat i jen sklenku ikonického vína starších ročníků. Enotéka funguje na principu potravinářského plynu, která vytlačuje z lahví kyslík, a tím je konzervuje. „Je to pro nás v podstatě taková hračka, která nám umožňuje otevřít jakoukoli láhev z naší nabídky bez toho, aniž bychom měli obavy o oxidaci nebo jinou závadu vína, pokud se neprodá. Díky tomu můžeme hostům nabídnout i vína, která vyžadují výjimečnou péči a do běžné nabídky vín po skle by se nehodila,“ dodává Vladimíra.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.