Sociální sítě
Nahoru

Design jen pro nejnáročnější klientelu

Máte chuť si pořídit domů něco designového a přitom vědět, že vámi vybraný skleněný kousek má pouze pár jedinců? Tipem pro vás může být některý z uměleckých skvostů z dílny české sklářské designérky Jitky Kamencové Skuhravé. Jitka Kamencová Skuhravá, která tvoří pro významnou českou značku Lasvit, se kromě gigantických svítidel zaměřuje i na užitkové sklo a plastiky. Světelné objekty této křehké a éterické designérky jsou rozesety po celém světě, kde zdobí paláce, hotely či soukromé rezidence. Nadějná designérka získala i mnohá prestižní ocenění jako je Elle Award 2010 – mezinárodní cena za design v kategorii osvětlení. V roce 2012 vyzdobila Český dům na olympijských hrách v Londýně světelnou instalací Infinity. V Čechách má na svědomí svítidla v bývalé pražské budově Rudého práva – Florentinu. Trojice navržených svítidel, které pocházejí z její dílny, jsou dominantami jedné hlavní a dvou vedlejších recepcí, a zároveň jsou součástí širšího orientačního systému. Svítidla z ručně foukaného skla, příznačně nazvaná Bamboo, tak mají nejen estetické, ale i praktické využití. Chtěli byste domů něco menšího než představená svítidla? Žádný problém, Jitka navrhuje i užitkové sklo. Jedním z nich je i miska příznačně nazvaná „Shell“ neboli skořápka. Tento designový a zároveň praktický objekt stojí 2 541 Kč. Můžete mít i nápojový set s názvem „Láva“, který stojí 5 566 Kč. Je z opálového foukaného skla. Tato váza je inspirována dřevitým stonkem přírodního bambusu. Má tvar bambusové flétny, je vyrobena z ručně foukaného skla s optickými texturami a organickými výbrusy dutého stonku. Měří necelý metr a stojí 7 260 Kč.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.