Sociální sítě
Nahoru

Souhra chutí v restaurantu La Truffe

Zavřete oči. Nasajte to zvláštní, až pekelné, aroma, které visí ve vzduchu. Už předem vám musí být zřejmé, že vaše chuťové pohárky budou zažívat velmi brzy nebesky slastné chvíle. Vaše mysl se zcela oprostí od pozemských potíží a veškerá vaše koncentrace bude věnována jen dvěma hlavním aspektům plánovaného večera. Vámi vysněné ženě a intenzivním chutím krále všech afrodiziak. Lanýžům. A kde že se nacházíte? Pod historickými klenbami domů Staré Prahy zvelebených šarmantním francouzským stylem, kterými imponuje restaurant La Truffe. Ať už hledáte soukromí a romantické příšeří jakožto předehru vášnivé noci, energii vyzařující prostory v podání salonku Saint Tropez nebo letní rozkvetlou zahrádku ve vnitrobloku, která rozhodně v deset nezavírá, tak jste na správné adrese. Jedinečnost a charakter interiérů navíc podtrhuje vystavená sbírka historických knih podtrhující vznešenost chrámu chutí, který už při vstupu potěší originalitou. Chvilka čekání na amuse-bouche a listování v menu rozhodně zpříjemní aperitiv, a jak jinak než tematický. Jedině zde lze totiž ochutnat italské pivo Grinta, lahodný mok infuzovaný bílým lanýžem Tuber Magnatum Pico. Pohled ženy však rozhodně upoutá láhev prvotřídního šampaňského Salon Blanc de Blancs z roku 1997 z proslulé vesničky Le Mesnil Sur Oger, které vyjde na 11 490 Kč. Jenže jedna láhev nikdy nestačí, je totiž spíše jakýmsi intermezzem v čase, na který v La Truffe zapomenete velmi snadno. Prožitek umocní hned předkrm. Ať už se jedná o mušle sv. Jakuba pošírované ve skořápce, společně s jarní zeleninou a černými lanýži nebo jemnou terinu z kachních jater Foie Gras s černými lanýži Tuber Brumale a fíkovým konfitem nelze udělat chybu. Jasným favoritem na hlavní chod je však pečený černý lanýž Tuber Brumale v listovém těstíčku, který je podložený plátkem Foie Gras a zvýrazněný parmskou šunkou, přičemž celé umělecké dílo dotváří francouzská omáčka Bordelaise z vývaru a červeného vína, která vzniká téměř padesátihodinovou redukcí. Zde je však už čas na víno červené a i zde je výběr jasný. Burgundské, a rovnou z vyhlášených vinic Domaine Bertagna. Za 5 900 Kč lze doporučit víno Corton Grand Cru 2006 “Les grands Lolieres” z hroznů Pinot Noir, které zrálo celých 18 měsíců v nových sudech z francouzském dubu, a jednoznačně to je na něm poznat. Doba pokročila. Úměrně tomu, jak mihotavý plamen svíčky roztavuje stále více sněhově bílého vosku, tak roste i neuchopitelná touha. Intenzitu seduktivní večeře doprovázené jiskrnými pohledy, nad kterými jakoby bděla Afrodité, navíc násobí volba dezertu. Tím pravým je bezesporu čokoládový fondant doprovázený skleničkou temně rudého portského Burmester LBV 2001, které je z obřích dubových sudů lahvováno až po pěti letech uplynulých od sklizně. Výsledkem je téměř rustikální chuť skrze kterou prostupuje výrazná ovocitost, která jakoby před odchodem skrze sychravé podzimní počasí zahřeje. Co se bude dít dál? O tom, zda lanýži splnily svůj úděl už se musí přesvědčit každý sám. Odchodem z La Truffe, kde diriguje taktovkou smyslů šéfkuchař Jiří Voráč, rozhodně noc nekončí…

Kontakt a rezervace:

Restaurant “La Truffe”

Týnská 633/12, Praha 1

Tel.: 608 308 574

Více z rubriky Gastro

  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • The Macallan kolekce opět rekord

    Macallan vytváří neustále svými lahvemi historii prodeje whisky. A posledním prodejem kolekce čtyř lahví s názvem The Macallan Lalique Six Pillars...

    Libka Safr14.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Istanbul a Benátky v jedné kapsli

    Historické kořeny prvních kaváren a vzrušujícím prostředí jejich atmosféry, to vše pocítíte při pití šálku další limitované edice Nespresso. Společnost představuje...

    Libka Safr11.1.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.