Sociální sítě
Nahoru
reklama

Tržnice Dlouhá 14 nabídne lépe zásobenou alternativu k supermarketům

Do Prahy se vrací nakupování tak, jak ho znali naši rodiče. Maso od oblíbeného řezníka, čerstvá zelenina od zelináře, voňavý chléb od pekaře, dary moře od rybáře a výběrové potraviny, za kterými je příběh. To vše na jednom místě. V Dlouhé 14 se po náročné rekonstrukci otevřela 14. listopadu prodejní plocha o velikosti 600 m2. Obchod s názvem Dlouhá 14 se ale nehodlá stát supermarketem, protože cílovou skupinou jsou lidé, kteří nejsou spokojeni s každodenní nabídkou obchodních řetězců a rádi by za rozumné ceny nakupovali čerstvé potraviny s jasným původem. Dlouhá je živá a rušná ulice a stejně takový bude i sortiment. Přizpůsobovat se totiž bude roční době, takže tu najdete skvělé sezónní potraviny, ale i čerstvé ovoce a zeleninu z celého světa, stejně jako právě vylovené ryby. Pokaždé vás bude čekat něco nového. Tržnice je o stálém objevování a taková bude i Dlouhá 14,“ říká manažer projektu Jakub Musial.

V tržnici, dostupné z malého náměstí naproti baru James Dean, seženete čerstvé pečivo, máslo i maso za výhodnější ceny než na farmářských trzích, současně ale uspokojí i zájemce o exkluzivnější zboží včetně dobrého vína. „Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Samozřejmostí je, že tu každý den najdete kvalitní a čerstvé potraviny pro denní spotřebu, ale pokud budete hledat něco speciálního, i takové věci tu máme,“ dodává Jakub Musial. Zboží pochází od rodinných firem a dodavatelů. Nejedná se tedy o anonymní potraviny a zákazníci mají možnost promluvit si přímo s výrobci o jejich původu a odhalit, jaký se za nimi skrývá příběh. Prodej potravin s příběhem a jasným rodokmenem je ostatně přímo filozofií Food Story, jednoho z prodejců, který nabízí mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa. Spolupracuje například s bavorským statkem Adamhof, jihotyrolským řeznictvím Viktor Kofler nebo malými výrobci olivových olejů ze Španělska.

Čerstvé pečivo, zákusky, ale i kavárnu k posezení poskytuje Moje Kredenc, pečlivě vybírané ovoce a zeleninu z celé Evropy dováží do Dlouhé 14 vyhlášené zelinářství Kunratická Stodola. V řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze zase nakoupíte vyzrálé české i speciální toskánské hovězí, organické vepřové maso, stejně jako známé chrudimské uzeniny.

Rybárna Blue Fjord denně nabízí nejčerstvější ryby i mořské plody, včetně humrů, živých ústřic a jiných měkkýšů a korýšů, které si sami můžete vybrat přímo ze speciálního akvária. Ve spodní části tržnice vás bude čekat útulná vinotéka provozovaná ve spolupráci s předním českým dovozcem vín Global Wines. Zde je možné vybírat z více než 800 různých etiket, které se budou prodávat za ceny z e-shopu.

Nechybí ani doplňkové služby. Zákazníci mají možnost nechat si vytvořit dárkový koš z jakýchkoliv produktů ze sortimentu tržnice. Ty menší připraví personál na počkání, větší na objednávku. Pro své návštěvníky bude tržnice připravovat i pravidelné akce jako jsou řízené degustace a ochutnávky místních specialit. Prostor bude možné využít i pro originální vánoční večírky, porady, tiskové konference, rodinné oslavy, ale i firemní nebo soukromé párty.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.