Sociální sítě
Nahoru

V centru Prahy byla otevřena nová moderní mexická restaurace Agave

Agave znamená ze starořečtiny proslulá, úžasně krásná. Restaurace Agave má díky svému příjemnému prostředí a skvělé mexické kuchyni rozhodně potenciál se proslulou brzy stát. Restaurace Agave se rozprostírá jen pár kroků od Staroměstského náměstí v plně zrekonstruovaném interiéru s klenutým stropem, dřevěným obložením a stylovým osvětlením. Původní prostor byl proměněn v pohodlnou a stylovou restauraci, kde nalezete skutečnou a moderní mexickou kuchyni a výběr netradičních koktejlů. Nadstandardní servis, autentická kuchyně, moderní bar a elegantní design jsou prvky, které z Agave dělají unikátní mexickou restauraci, kterou jste v Praze ještě nezažili. Menu vytvořil známý americký šéfkuchař Christian Dolias, interiér vytvořil Zdeněk Sirový. Na místě legendárního Bohemia Bagelu v Masné ulici v Praze byla otevřena nová moderní mexická restaurace Agave. Majitelem je Američan Glenn Spicker, který je v pražském pohostinství sám také známou postavou. „Před dvěma lety jsme otevřeli Burrito Loco, mexický fastfood, kterému se velmi daří. V Bohemia Bagelu bylo potřeba kompletní rekonstrukce, dekorace byly již příliš staré. Řekli jsme si tedy, proč neudělat změnu kompletní. Nedávno začala revoluce mexického jídla, a to především v Americe. Je to trend, kdy skvělí američtí šéfkuchaři s francouzskými školami servírují tu nejlepší mexickou kuchyni,“ říká Glenn. „Dříve jsme si pod mexickými restauracemi představili pouze tex-mex, restaurace se sombréry a podobnými dekoracemi, nyní je trendem z mexické kuchyně udělat vyšší standard. Nechceme za každou cenu vypadat mexicky, využíváme moderní prvky a design,“ dodává. Menu sestavil slavný americký šéfkuchař Christian Dolias, známý z televizních show Chopped a Late Night Chef Fight. Christian na první pohled zaujme svým nevšedním vzhledem potetovaného motorkáře. Christian se učil u slavného Ricka Baylesse. V Agave se vaří tradiční mexická jídla, využívající klasické ingredience a techniky. „Nenazýval bych to fusion kuchyní, jídla upravujeme tak, aby v žebříčku od 1 do 10 dostaly jedenáctku,“ směje se Christian a dodává, že na těchto chutích vyrůstal. Christian je rodilý Kaliforňan z Jihu, což ho pravděpodobně předurčilo k zájmu o autentické kuchyně. Tak se už deset let věnuje současné mexické ‚cuisine‘. Za tu dobu organizoval nebo se účastnil natřískaných BBQ na zadních dvorcích, kulinářských soutěží v karavanech, pop-up eventů v Las Vegas a dokonce se objevil i v pořadu Chopped televizní stanice Food Network. Christian je rovněž zakládajícím členem (a prezidentem) restaurace Cutthroat Culinary, která značně okořenila lasvegaskou jídelní scénu. Interiér navrhl restauratér Zdeněk Sirový (Zdenek Oysters bar, Fish and Chips). Použil sto let staré španělské dlaždice. Cílem bylo vytvořit moderní prostor v koloniálním stylu. Zajímavostí jsou světla z pergamenového papíru vytvořená speciálně na zakázku pro Agave. Restauraci dominuje bar ve tvaru mexické pyramidy Chichén Itzá, který jako by vybízí, aby hosté zašli třeba jen na drink, pokud zrovna nemají hlad. Prostor je ozdoben stříbrnými kolibříky, kteří pijí nektar z agave.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.