Sociální sítě
Nahoru

Skláři z Nového Boru připravili aukční lahve Pilsner Urquell

Ve sklárnách Ajeto v severočeském Novém Boru začala v úterý 18. listopadu 2014 výroba unikátních aukčních lahví Pilsner Urquell. Místní skláři započali produkci limitovaných 10 kusů těchto lahví, přičemž každá bude díky speciální technice výroby unikátní. Všechny jsou určeny do předvánoční dobročinné aukce pro Centrum Paraple, jež se stejně jako v předchozích dvou letech uskuteční na zpravodajském serveru iDnes.cz. Dražba loňských aukčních lahví vynesla hezký vánoční dárek v podobě 526 069 korun. Výsledný design aukčních lahví Pilsner Urquell vzešel ze soutěže pořádané v rámci Stanislav Libenský Award 2014, výročních cen pro nejlepší díla mladých sklářských umělců a designérů. Se svým nejlepším návrhem zde uspěla Miroslava Kupčíková, absolventka oboru Atelier Design skla na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. „Láhev je pokryta jemnými prasklinkami, které jsou spojeny v jeden působivý celek. Žádná láhev tak nebude stejná. Hledala jsem cestu, která podtrhne a dá vyniknout záři zlatavého piva uvnitř a zároveň respektuje tradičnost a hodnoty značky Pilsner Urquell,“ popisuje návrh autorka. Aukční láhve budou dle jejího návrhu vyrobeny do konce listopadu a vydraží se ve čtvrtek 4. prosince. První dražba speciálních lahví Pilsner Urquell se uskutečnila v říjnu 2012, k příležitosti připomenutí 170. výročí uvaření první várky plzeňského ležáku. Sedmnáct originálních broušených lahví z dílny renomovaného německého designera Larse Kempera vyneslo více než milion korun, které putovaly na konto Centra Paraple. Sedmnáct vítězných dražitelů získalo kromě aukčních lahví také pozvání přímo do pivovaru, kde si mohli litrové broušené láhve sami pivem naplnit přímo z ležáckých sudů. Loňská předvánoční sada deseti lahví vynesla Parapleti na 526 069 Kč. Všech deset lahví, jejichž design navrhl opět Lars Kemper, vytvořili skláři z Nového Boru.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.