Trojský gurmet restaurant Salabka si na poslední noc v roce připravil skutečné lahůdky. Šestichodové degustační menu v duchu cuisine du soleil, kterou je restaurace na jedné z nejstarších pražských vinic vyhlášená, doprovodí při této příležitosti vybraná francouzská vína, šampaňské a v neposlední řadě i sekt Salabka.
Silvestr v labužnickém stylu a s výhledem na pražské panorama z trojského svahu bude celý večer doprovázet živá hudba. Po půlnočním přípitku a ohňostroji, který budou hosté sledovat z terasy přímo pod vinicí, převezme pomyslné hudební žezlo DJ. Silvestr na Salabce začíná v 19 hodin welcome drinkem. Silvestrovské menu bude stát 4 900 korun na osobu.
Restaurant Salabka byl pro veřejnost slavnostně otevřen na konci září. Šéfkuchař Pavel Veltruský zde nabízí své pojetí cuisine du soleil neboli sluneční kuchyně – jihofrancouzských a středomořských receptů v moderním duchu. Vedle restaurantu je součástí trojského komplexu také vinařství a vinice. S letopočtem vzniku v roce 1226 patří Salabka k nejstarším vinicím v metropoli. Je jednou z mála v Praze, kde se réva vinná nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává.
Silvestrovské degustační menu Salabka:
Champagne Taittinger
*****
Celerovo-fenyklový krém s jazýčky ze středomořských ježků
Bordeaux, Grand Bateau 2012
*****
Raviolky z mušlí svatého Jakuba s kaviárem a pyré z kerblíkového kořene
Beaujolais Blanc, Jean-Paul Brun „Terres Dorées“ 2012
*****
Ragú ze zelené čočky s grilovanými kachními foie gras se sýrem Cantal
Cotes de Beaune, Chantal Lescure Topes Bizot 2009
*****
Sorbet yuzu
Salabka sekt
*****
Pečený holoubek s lanýži na bramborových lupíncích s konfitovanou šalotkou, červeným zelím s omáčkou Périgueux
Bordeaux, Seigneurs d’Aiguilhe 2011
*****
Gratinované ovoce s likérem Grand Marnier