Sociální sítě
Nahoru

Silvestr na Salabce ve stylu sluneční kuchyně

Trojský gurmet restaurant Salabka si na poslední noc v roce připravil skutečné lahůdky. Šestichodové degustační menu v duchu cuisine du soleil, kterou je restaurace na jedné z nejstarších pražských vinic vyhlášená, doprovodí při této příležitosti vybraná francouzská vína, šampaňské a v neposlední řadě i sekt Salabka.

Silvestr v labužnickém stylu a s výhledem na pražské panorama z trojského svahu bude celý večer doprovázet živá hudba. Po půlnočním přípitku a ohňostroji, který budou hosté sledovat z terasy přímo pod vinicí, převezme pomyslné hudební žezlo DJ. Silvestr na Salabce začíná v 19 hodin welcome drinkem. Silvestrovské menu bude stát 4 900 korun na osobu.

Restaurant Salabka byl pro veřejnost slavnostně otevřen na konci září. Šéfkuchař Pavel Veltruský zde nabízí své pojetí cuisine du soleil neboli sluneční kuchyně – jihofrancouzských a středomořských receptů v moderním duchu. Vedle restaurantu je součástí trojského komplexu také vinařství a vinice. S letopočtem vzniku v roce 1226 patří Salabka k nejstarším vinicím v metropoli. Je jednou z mála v Praze, kde se réva vinná nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává.

Silvestrovské degustační menu Salabka:

Champagne Taittinger

*****

Celerovo-fenyklový krém s jazýčky ze středomořských ježků

Bordeaux, Grand Bateau 2012

*****

Raviolky z mušlí svatého Jakuba s kaviárem a pyré z kerblíkového kořene

Beaujolais Blanc, Jean-Paul Brun „Terres Dorées“ 2012

*****

Ragú ze zelené čočky s grilovanými kachními foie gras se sýrem Cantal

Cotes de Beaune, Chantal Lescure Topes Bizot 2009

*****

Sorbet yuzu

Salabka sekt

*****

Pečený holoubek s lanýži na bramborových lupíncích s konfitovanou šalotkou, červeným zelím s omáčkou Périgueux

Bordeaux, Seigneurs d’Aiguilhe 2011

*****

Gratinované ovoce s likérem Grand Marnier

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.