Sociální sítě
Nahoru

Silvestr na Salabce ve stylu sluneční kuchyně

Trojský gurmet restaurant Salabka si na poslední noc v roce připravil skutečné lahůdky. Šestichodové degustační menu v duchu cuisine du soleil, kterou je restaurace na jedné z nejstarších pražských vinic vyhlášená, doprovodí při této příležitosti vybraná francouzská vína, šampaňské a v neposlední řadě i sekt Salabka.

Silvestr v labužnickém stylu a s výhledem na pražské panorama z trojského svahu bude celý večer doprovázet živá hudba. Po půlnočním přípitku a ohňostroji, který budou hosté sledovat z terasy přímo pod vinicí, převezme pomyslné hudební žezlo DJ. Silvestr na Salabce začíná v 19 hodin welcome drinkem. Silvestrovské menu bude stát 4 900 korun na osobu.

Restaurant Salabka byl pro veřejnost slavnostně otevřen na konci září. Šéfkuchař Pavel Veltruský zde nabízí své pojetí cuisine du soleil neboli sluneční kuchyně – jihofrancouzských a středomořských receptů v moderním duchu. Vedle restaurantu je součástí trojského komplexu také vinařství a vinice. S letopočtem vzniku v roce 1226 patří Salabka k nejstarším vinicím v metropoli. Je jednou z mála v Praze, kde se réva vinná nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává.

Silvestrovské degustační menu Salabka:

Champagne Taittinger

*****

Celerovo-fenyklový krém s jazýčky ze středomořských ježků

Bordeaux, Grand Bateau 2012

*****

Raviolky z mušlí svatého Jakuba s kaviárem a pyré z kerblíkového kořene

Beaujolais Blanc, Jean-Paul Brun „Terres Dorées“ 2012

*****

Ragú ze zelené čočky s grilovanými kachními foie gras se sýrem Cantal

Cotes de Beaune, Chantal Lescure Topes Bizot 2009

*****

Sorbet yuzu

Salabka sekt

*****

Pečený holoubek s lanýži na bramborových lupíncích s konfitovanou šalotkou, červeným zelím s omáčkou Périgueux

Bordeaux, Seigneurs d’Aiguilhe 2011

*****

Gratinované ovoce s likérem Grand Marnier

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.