Sociální sítě
Nahoru

Silvestr na Salabce ve stylu sluneční kuchyně

Trojský gurmet restaurant Salabka si na poslední noc v roce připravil skutečné lahůdky. Šestichodové degustační menu v duchu cuisine du soleil, kterou je restaurace na jedné z nejstarších pražských vinic vyhlášená, doprovodí při této příležitosti vybraná francouzská vína, šampaňské a v neposlední řadě i sekt Salabka.

Silvestr v labužnickém stylu a s výhledem na pražské panorama z trojského svahu bude celý večer doprovázet živá hudba. Po půlnočním přípitku a ohňostroji, který budou hosté sledovat z terasy přímo pod vinicí, převezme pomyslné hudební žezlo DJ. Silvestr na Salabce začíná v 19 hodin welcome drinkem. Silvestrovské menu bude stát 4 900 korun na osobu.

Restaurant Salabka byl pro veřejnost slavnostně otevřen na konci září. Šéfkuchař Pavel Veltruský zde nabízí své pojetí cuisine du soleil neboli sluneční kuchyně – jihofrancouzských a středomořských receptů v moderním duchu. Vedle restaurantu je součástí trojského komplexu také vinařství a vinice. S letopočtem vzniku v roce 1226 patří Salabka k nejstarším vinicím v metropoli. Je jednou z mála v Praze, kde se réva vinná nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává.

Silvestrovské degustační menu Salabka:

Champagne Taittinger

*****

Celerovo-fenyklový krém s jazýčky ze středomořských ježků

Bordeaux, Grand Bateau 2012

*****

Raviolky z mušlí svatého Jakuba s kaviárem a pyré z kerblíkového kořene

Beaujolais Blanc, Jean-Paul Brun „Terres Dorées“ 2012

*****

Ragú ze zelené čočky s grilovanými kachními foie gras se sýrem Cantal

Cotes de Beaune, Chantal Lescure Topes Bizot 2009

*****

Sorbet yuzu

Salabka sekt

*****

Pečený holoubek s lanýži na bramborových lupíncích s konfitovanou šalotkou, červeným zelím s omáčkou Périgueux

Bordeaux, Seigneurs d’Aiguilhe 2011

*****

Gratinované ovoce s likérem Grand Marnier

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.