Sociální sítě
Nahoru
reklama

Silvestr na Salabce ve stylu sluneční kuchyně

Trojský gurmet restaurant Salabka si na poslední noc v roce připravil skutečné lahůdky. Šestichodové degustační menu v duchu cuisine du soleil, kterou je restaurace na jedné z nejstarších pražských vinic vyhlášená, doprovodí při této příležitosti vybraná francouzská vína, šampaňské a v neposlední řadě i sekt Salabka.

Silvestr v labužnickém stylu a s výhledem na pražské panorama z trojského svahu bude celý večer doprovázet živá hudba. Po půlnočním přípitku a ohňostroji, který budou hosté sledovat z terasy přímo pod vinicí, převezme pomyslné hudební žezlo DJ. Silvestr na Salabce začíná v 19 hodin welcome drinkem. Silvestrovské menu bude stát 4 900 korun na osobu.

Restaurant Salabka byl pro veřejnost slavnostně otevřen na konci září. Šéfkuchař Pavel Veltruský zde nabízí své pojetí cuisine du soleil neboli sluneční kuchyně – jihofrancouzských a středomořských receptů v moderním duchu. Vedle restaurantu je součástí trojského komplexu také vinařství a vinice. S letopočtem vzniku v roce 1226 patří Salabka k nejstarším vinicím v metropoli. Je jednou z mála v Praze, kde se réva vinná nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává.

Silvestrovské degustační menu Salabka:

Champagne Taittinger

*****

Celerovo-fenyklový krém s jazýčky ze středomořských ježků

Bordeaux, Grand Bateau 2012

*****

Raviolky z mušlí svatého Jakuba s kaviárem a pyré z kerblíkového kořene

Beaujolais Blanc, Jean-Paul Brun „Terres Dorées“ 2012

*****

Ragú ze zelené čočky s grilovanými kachními foie gras se sýrem Cantal

Cotes de Beaune, Chantal Lescure Topes Bizot 2009

*****

Sorbet yuzu

Salabka sekt

*****

Pečený holoubek s lanýži na bramborových lupíncích s konfitovanou šalotkou, červeným zelím s omáčkou Périgueux

Bordeaux, Seigneurs d’Aiguilhe 2011

*****

Gratinované ovoce s likérem Grand Marnier

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.