Sociální sítě
Nahoru

Intimní prostředí a Gourmet Club Grenier

Vize průhonického gastronomického klubu Grenier je zcela zřejmá už při vstupu do prostor zrekonstruované půdy místní Sokolovny. To hlavní, o co tu jde, je posunout kvalitu nabízených služeb ještě o něco výše. Jakoby nestačila místní restaurace v přízemí, možnost využití fitness centra, hlídání dětí a různé dětské kroužky nebo dokonce kosmetický salon La Prairie, kterým Sokolova vyniká. Průhonice mají prostě zřejmý potenciál a konkurence mezi místními restauracemi je tlačí svou náročností k výjimečnosti. A to je dobře. Jinak by Gourmet Club Grenier vůbec nevznikl. Ale vězte, že to by byla škoda, a to i pro ty, kteří nejsou místní. Při vstupu do restaurace Gourmet Club Grenier zaujme po levé straně otevřená kuchyně, která však slouží pouze k exhibičním účelům a kulinářským kurzům. Její juxtapozicí je pak obří, avšak intimitou hýřící, prostor prozrazující, že se jedná opravdu o bývalou půdu. Tuto skutečnost vlastně nechtěl nikdo ani popírat, spíš podtrhnout, a tak jsou mezi jednotlivými dřevěnými stoly nádherně patrné masivní dřevěné trámy. Ty perfektně dokreslují atmosféru kožených křesel a anglických sofa lemujících vzniklou halu, která je předělená v poslední čtvrtině, aby vizuálně schovala kulečníkový stůl. Černé svíčky na stolech a ve svícnech pak umocňují kouzlo noci, protože otevřeno je zde pouze od 19:00 do 23:00, a to jen od čtvrtka do soboty. Důvodem, proč navštívit průhonické lákadlo bonvivánů, však není rozhodně kulečník, ale prostory vytvářející skvělé zázemí pro romantiku vyhledávající duše…. a samozřejmě také kuchyně šéfkuchaře Ladislava Douši. Ten svou kariéru nastartoval už před mnoha lety v legendární pražské restauraci Flambée, ze které také čerpá inspiraci při tvorbě jednotlivých chodů. Ty zaujmou zcela jistě, a to nejenom svými chutěmi a kvalitou na vysoké úrovni, ale paradoxně také dostupností. Každý týden totiž sestavuje speciální „Nabídku šéfkuchaře“ za pouhých 590 Kč. Jedná se vlastně o miniaturní degustační menu o třech chodech, které lze vybrat z pěti nabízených možností, ve kterých se kombinují ty nejrůznější chutě. V současné době rozhodně nelze neochutnat telecí tataráček s drcenými lanýži a parmazánem, který dochucuje vařené křepelčí vejce nebo krevetové ragů s marinovaným česnekem, sušenými rajčaty a fáva fazolkami. Kromě stálého menu nabízí restaurace i sezonní speciality, kterými jídelní lístek pravidelně osvěžuje a tím neustále překvapuje i místní, kteří se řadí mezi nejčastější hosty. Ti nedávno mohli ochutnat tataráček z jelení svíčkové, divočáka a další vybranou zvěřinu. Opravdové perličky jsou však stále přítomny i na klasickém menu, a tak je nutné z malých chodů doporučit carpaccio z mušlí sv. Jakuba a lososa s avokádovým krémem a želé z červené řepy (285 Kč) nebo restovaná telecí jatýrka s portskou omáčkou, perníkovou vaječnou sedlinou a dýňovým pyré (245 Kč). Z hlavních chodů pak zcela jistě stojí za ochutnání telecí panenka s pórkovým italským risottem, které perfektně chuťově vyvažuje lanýžová omáčka (495 Kč), klasika v podobě dvousetgramového hovězího steaku na hříbkách s restovanými fialovými brambory, které doprovází řapíkatý celer a topinambur (495 Kč) nebo do třetice všeho dobrého tygří krevety v tandoori koření a kokosovém mléce zvýrazněné zázvorem, chilli papričkami a koriandrem (445 Kč). Z přehledné nabídky několika chodů si prostě vybere každý a s vinným párováním pak ochotně poradí místní sommeliér Miroslav Bůžek, který do vinné karty zařadil lahve ze všech koutů světa. Gourmet Club Grenier je navíc připravený i na letní měsíce, kdy prostory rozšiřuje příjemná terasa. V každém ročním období se tedy dokáže přizpůsobit a zaujmout svou gastronomií, a to ať už náročné hosty prahnoucí po dalším kulinářském zážitku, nebo ty, hledající útočiště pro své chvilky kýžené samoty. Rezervaci na večeři v restauraci Gourmet Club Grenier lze udělat zde, případně na tel.: +420 267 310 506. Adresa pro taxi odvoz, který z centra Prahy s využitím Tick Tack taxi vyjde zhruba na 600 Kč, je Sokolovna Průhonice, Říčanská 118.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.