Sociální sítě
Nahoru

Výjimečná kompozice pro každou příležitost

Koňak Hennessy si již více než 2 století nachází své místo hluboko v srdcích milovníků tohoto zlatavého moku. Od roku 1800 si pečlivě, z generace na generaci předávají tradiční znalosti o jeho výrobě master blenders. Uchovávají tak tajemství této neodolatelné směsi pro budoucí pokolení. Hennessy je v každé své podobě požitkem pro všechny smysly. Vyzkoušejte třeba Hennessy Fine de Cognac zkomponovaný z 50-60 eaux-de-vie, které zrají ve středně starých sudech. Dlouhé zrání v tomto typu sudů koňaku umožňuje uchovat si lehký, ovocně-květový charakter pocházející z hroznů samotných. Nový blend je tak ještě výraznější a bohatší a dokonale se projeví při různých způsobech podávání: samostatně, na ledu, ředěný vodou nebo v koktejlech. Žhavou novinkou je autorský koktejl Take your Thyme, který Vás zaujme nejen vynikající chutí, ale i snadnou přípravou.

Hennessy Fine de Cognac s cenou 1000 Kč, který se vyrábí od roku 2002, je reinterpretací oblíbené tradice z oblasti Charentais, které se říká‚ ,fine a l’eau‘ (koňak s vodou podávaný jako aperitiv). Tento originální koňak značka Hennessy oživila v duchu dobových zvyklostí. Zrodil se ze směsi eaux-de-vie speciálně vybraných pro svou ušlechtilost v kombinaci s ambicióznějším přístupem k procesu zrání.

VÝBĚR: Ty nejsvěžejší eaux-de-vie s prostorným projevem na patře Eaux-de-vie jsou vybírány v nejranější fázi vývoje na základě jejich potenciálu vyzrát do plného projevu. Volí se pouze eaux-de-vie, které si dokážou uchovat svůj impulzivní charakter. Musí být dostatečně lehké a čisté, aby výsledný blend působil mladě a svěže.

ZRÁNÍ: Kombinace sudů z mladého i starého dřeva. Během zrání se používají sudy, v nichž předtím ‚pracovaly‘ minimálně 3–4 eaux-de-vie. Dřevo ‚stmelí‘ všechny složky a umocní harmonický dojem. Projeví se akcenty delikátního nugátu, lískového oříšku a tlumené tóny ovoce. MÍCHÁNÍ: Základem tohoto osvěžujícího a moderního koňaku je směs ušlechtilých a elegantních eaux-de-vie vybraných z celé řady ročníků. Celkem se jedná o 50 až 60 eaux-de-vie stáří minimálně 2 let. Tato nekompromisní směs přináší svěžest a intenzitu na straně jedné a texturu hladkou jako kašmír na straně druhé…navíc v kombinaci s dlouhou koncovkou.

BARVA: Teplá a světle jantarová.

AROMA: Intenzivní a přímočaré, evokující nugát a lískový oříšek. Teplé a vstřícné, delikátní i vytříbené.

CHUŤ: Ústředním motivem charakteru koňaku jsou aromatické tóny společně s akcenty kávové makronky – to vše jako by bylo zabalené do měkoučkého kašmíru. Celé struktuře propůjčují komplexnost jemné nóty citrusového ovoce, bergamotu a kandovaného pomeranče, které přetrvají až do samého konce.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.