Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Luca De Astis představuje své menu v CottoCrudo

Nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague, který vede tým kuchyně od října 2014, představuje nové jedinečné pokrmy. Snoubí se v nich dokonalost italské kuchyně s rozsáhlými zkušenostmi ze světa gastronomie, které Luca De Astis čerpal při svém působení v Itálii, Francii, Španělsku a Turecku. Svou kariérní dráhu ve Four Seasons Luca De Astis zahájil v roce 2011 jako Executive Sous Chef v restauraci Aqua hotelu Four Seasons Istanbul u Bosporu, po mnohaletém působení ve vyhlášených a michelinskými hvězdami oceněných restauracích v Paříži a Barceloně. „Myslím, že Praha je můj osud. Smlouvu na působení v hotelu Four Seasons v Istanbulu jsem podepisoval Praze,“ říká De Astis a dodává: „Uběhlo pár let a jsem zpět v tomto krásném městě.“ Záměrem tohoto rodilého Itala je návštěvníkům pražské restaurace CottoCrudo zprostředkovat autentickou italskou kuchyni a její tradiční receptury v moderním pojetí. Velký důraz klade na kvalitní čerstvé suroviny zařazované do pokrmů v souladu s ročním obdobím. „Na pražské restauraci je unikátní její crudo neboli ‚syrová‘ část, které chci věnovat více pozornosti a vytvořit jí silnější identitu,“ říká Luca. V crudo oblasti plánuje De Astis rozšířit stávající nabídku ryb a mořských plodů o pokrmy s masem, zeleninou, ovocem a dezerty. Nabídku restaurace nový šéfkuchař doplnil o řadu jedinečných pokrmů, mezi nimiž nemohou chybět ryby, jeho oblíbená ingredience. Hosté restaurace si mohou nově vychutnat například pečeného mořského vlka s grilovanou sépií, artyčoky, slávkami a cacciucco omáčkou; paccheri aglio olio e peperoncino s divokou brokolicí, mořským ježkem a černými lanýži; hovězí entercote s dušeným radicchiem v červeném víně, bramborovým pyré a černými lanýži nebo tuňákové spaghetti s pomerančovou majonézou a lososovým kaviárem z crudo baru. Luca De Astis se svým týmem sdílí společnou vášeň pro práci a otevřenost nápadům, neboť jenom tak mohou hostům připravovat ty nejkvalitnější pokrmy a přinášet nové gastronomické zážitky. René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Luca má skutečnou vášeň pro italskou kuchyni a jeho hrdost a láska k ní z něj bez pochyby dělá skvělého ambasadora své země v České republice. Víme, že jeho rozsáhlé zkušenosti přispějí k dalšímu rozvoji konceptu restaurace CottoCrudo a umocní její unikátní kulinářské zážitky.“

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Luca de Astis a jeho tým.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.