Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton pro náruživé cestovatele

Značka Louis Vuitton, která je tradičním výrobcem stylových nezbytností pro cestování i život, ráda čerpá z tradiční symboliky svých kufrů, které již mnoho let doprovázejí cestovatele na jejich cestách v eleganci a v luxusu. Letos Louis Vuitton představuje hodinky Escale Time Zone. Hodinky v ocelovém pouzdře, které jsou moderní interpretací tradičních časomír cestovatelů, nabízejí čas ve 24 časových pásmech – a to úplně jiným a originálním způsobem, který umožňuje nová interpretace komplikace GMT.

Se svým matným středem a leštěnou lunetou hodinky Escale Time Zone, které budou dostupné s cenou kolem 154 000 Kč, evokují moderní hodinářský styl i nadčasovou klasiku. Nožičky mají charakteristický tvar vyztužených rohů kufrů Louis Vuitton a odkazují tak na epické výpravy. Pouzdro Escale Time Zone má průměr 39 mm a výšku 8,4 mm. Číselník je atraktivně otevření díky lunetě z leštěné oceli, takže je velmi dobře čitelný – a to ve všech 24 časových pásmech. Díky průhlednému krytu zadního dílu ze safírového skla vidíme hliníkový disk a nátahový rotor, které se energeticky otáčí kolem velkého grafického motivu LV.

V estetickém stylu barevného světa řady Escale Worldtime, kterou tento model také vyznává, si hodinky Escale Time Zone pohrávají s barevnými geometrickými motivy, jimiž si zákazníci značky Louis Vuitton nechávají personalizovat svá zavazadla. Barevné pruhy, heraldické symboly, iniciály a další geometrické piktogramy jsou ručně malovány přímo na číselník. Proces malby je velmi náročný: barva se nanáší na číselník pomocí silikonové vrstvou potažených razítek, barvu po barvě, takže je výsledek velmi přesný. Uprostřed safírového sklíčka se nachází disk s minimalistickými pruhy a nápisem Louis Vuitton Time Zone v motivu, který připomíná stylizovanou zeměkouli. Delikátní minutová ručka a malý trojúhelník na neviditelném disku ukazují místní čas.

Klasická komplikace GMT ukazuje pomocí další ručky nebo ve speciálním okénku čas v dalším časovém pásmu. Hodinky Time Zone ukazují aktuální čas ve 24 časových pásmech dle Sira Stanforda Fleminga a úmluvy na Mezinárodní konferenci v roce 1884.

Mistři hodináři z manufaktury La Fabrique du Temps, která patří značce Louis Vuitton, tak zkonstruovali novou komplikaci, která je snadná na obsluhu, univerzálně srozumitelná a svým způsobem i hravá. Ve dvou barevných řadách jsou na vnějším okraji číselníku umístěny iniciály měst. 24hodinový disk, který se dá ovládat přímo korunkou, slouží k výběru preferovaného časového pásma. Uprostřed se tradičním způsobem ukazuje lokální čas – malou hodinovou s označením trojúhelníku a minutovou ručkou.

Díky svým jedinečným funkcím a originálnímu geometrickému vzhledu hodinky Escale Time Zone dokonale ztělesňují vášeň značky Louis Vuitton pro cestování i její hodinářskou tradici. Inspirace pro tyto hodinky čerpá z tvarů a funkcí minulosti, odkazu legendárních kufrů, který však přetváří do podoby moderních hodinek pro novodobé cestovatele.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.