Gastro | 15.3.2015 | Jan Pešek

Velikonoční menu v avantgardním paláci Pálffy

Od Velkého pátku, který letos připadá na 3. dubna, si bude možné v pražském Pálffyho paláci objednat jedinečné „Velikonoční menu“, a to až do 6. dubna, tedy do Velikonočního pondělí. Šéfkuchař Saravanan Kandadu, který klade velký důraz na základní a opravdovou chuť každé potraviny a současně na prezentaci jídla v té nejjednodušší možné formě, si připravil chody z tradičních sezónních surovin. Z letošního „Velikonočního menu“ tak lze silně vnímat českou tradici, kterou od místních dokázal načerpat a dokonce se ji nechal ovlivnit. Jídlo je tak vytvořeno z původních, respektive lokálních, potravin s velkým důrazem na neotřelou kombinaci, viz například krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou. Té ovšem předchází cibulový koláč se ztraceným vejcem, který je podávaný se zeleným chřestem a tymiánovo-medovým dresinkem. Chutně sestavené menu, v hodnotě 890 Kč, dotváří také králičí karé nadívané kopřivami, jenž je podávané s dušeným červeným zelím a justem. Sladkou tečku pak nemůže tvořit nic jiného, nežli tradiční velikonoční mazanec s rozinkami, jehož chuť je umocněná vanilkovým krémem.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz