Sociální sítě
Nahoru

Velikonoční menu v avantgardním paláci Pálffy

Od Velkého pátku, který letos připadá na 3. dubna, si bude možné v pražském Pálffyho paláci objednat jedinečné „Velikonoční menu“, a to až do 6. dubna, tedy do Velikonočního pondělí. Šéfkuchař Saravanan Kandadu, který klade velký důraz na základní a opravdovou chuť každé potraviny a současně na prezentaci jídla v té nejjednodušší možné formě, si připravil chody z tradičních sezónních surovin. Z letošního „Velikonočního menu“ tak lze silně vnímat českou tradici, kterou od místních dokázal načerpat a dokonce se ji nechal ovlivnit. Jídlo je tak vytvořeno z původních, respektive lokálních, potravin s velkým důrazem na neotřelou kombinaci, viz například krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou. Té ovšem předchází cibulový koláč se ztraceným vejcem, který je podávaný se zeleným chřestem a tymiánovo-medovým dresinkem. Chutně sestavené menu, v hodnotě 890 Kč, dotváří také králičí karé nadívané kopřivami, jenž je podávané s dušeným červeným zelím a justem. Sladkou tečku pak nemůže tvořit nic jiného, nežli tradiční velikonoční mazanec s rozinkami, jehož chuť je umocněná vanilkovým krémem.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.