Sociální sítě
Nahoru

Land Rover vytvořil LR Defender na míru pro Paula Smithe

Britský módní návrhář Paul Smith spolupracoval s Land Roverem na vytvoření zakázkového Defenderu, který je vystaven v Albemarle Street 9 v Mayfairu. Paul Smith se na návrhu speciálního Defenderu podílel spolu s týmem designerů divize Land Rover Special Vehicle Operations (SVO). Na karosérii je použito 27 různých barev, které osobně vybíral Paul Smith. Inspiroval se britskou přírodou a Defendery, které využívají armádní složky. Defender je ikonou Británie, to je něco na co jsem mimořádně hrdý. Mám Defender doma v Itálii, který je uprostřed přírody. Je to skvělé auto, které se hodí pro zdolávání těžkého terénu,“ řekl Paul Smith. Aby dosáhl požadovaného vzhledu, dal Smith týmu SVO vzorky barev Pantone, které pak byly speciálně namíchány pro tento vůz. „Chtěl jsem syté pronikavé barvy a zároveň, aby spolu působily poutavě,“ vysvětlil Smith.

Na přepychovém interiéru také módní návrhář spolupracoval společně s Land Roverem. „Tento model je naprostý unikát. Chtěl jsem mu vtisknout nádech luxusu, proto jsem pro sedadla použil mix kůže a látky. Vlastně jsem použil látku, kterou jsem vytvořil pro americkou čalounickou firmu Maharam. Tento vůz má spoustu speciálních detailů. Uvnitř vozu kontrastuje černá kůže s modrým prošíváním a je tam řada dalších skrytých detailů. Například obrázek sady klíčů uvnitř odkládací přihrádky. Na střeše je ručně malovaná včela, která je další malou spojitostí s přírodou a historickým odkazem vozu. Nahradil jsem i typické hodiny. Můj design je známý tím, jakou pozornost věnuji detailům, a takový jsem chtěl i tento Defender,“ pokračoval Smith. I když Smith přidal řadu hravých a osobních detailů, zachoval si Defender své tradiční prvky jako jsou křídlová zpětná zrcátka, madla dveří a kola. Tedy něco, co bylo pro návrháře velmi důležité.

Cítil jsem, že to bude pocta legendárnímu Defenderu, když jeden z nejvýznamnějších britských módních návrhářů bude spolupracovat s týmem Land Roveru na realizaci jeho tvůrčí vize,“ řekl Gerry McGovern, Design Director a Chief Creative Officer of Land Rover.

Tento exkluzivní Defender spojuje dvě ikony britského automobilového a návrhářského průmyslu a tvoří součást celoročních oslav slavného Defenderu, který v závodu v Solihulu vstoupil do závěrečné fáze výroby.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.