Nové Grand Cru Monsoon Malabar v limitované edici vezme milovníky kávy na objevitelskou cestu. Až si budete vychutnávat nádherné aroma a charakteristickou chuť těchto vskutku speciálních kávových zrn, legendární příběh nového Grand Cru vás přenese do úplně jiných časů a na jiné místo. Aby vytvořilo Nespresso nádherný zážitek z kávy, zkombinovalo u této nové limitované řady veškeré moderní know-how odborníků na kávu, historický proces přípravy kávy, který se odehrává na malabarském pobřeží, a kávová zrna té nejvyšší kvality. Příběh, jímž je tato káva Grand Cru inspirována, se začal psát před více než tři sta lety, kdy se káva pěstovaná v jižní Indii nakládala na dřevěné plachetnice východoindické společnosti, které měly namířeno do Evropy. Během šestiměsíční cesty kolem Mysu Dobré naděje na samotném výběžku afrického kontinentu docházelo k zajímavému jevu. Vlivem vlhkosti a tropických mořských větrů, se kterými se během plavby lodě potýkaly, kávová zrnka bobtnala a zrála skutečně jedinečným způsobem. Na povrchu zrn se začala utvářet jemná a ušlechtilá plíseň a zrnka získávala díky zvýšené vlhkosti jinou, pórovitější strukturu. Tyto nově získané vlastnosti přinesly zrnům dosud nevídanou chuť a aroma, které se vyznačuje slaným nádechem a velkou živelností kávy. Když se pak roku 1869 otevřel Suezský průplav, vznikla nová, rychlejší trasa do Evropy, která výrazně zkrátila dobu přepravy kávy. Malabarská káva však utrpěla – kvůli rychlé cestě a posléze i moderním lodím s kontejnerovou přepravou přišla o chuť, jež se v té době stala u indické kávy tak vyhledávanou.