Sociální sítě
Nahoru

Emirates oslaví výročí nasazením letadla A380 na linku Praha-Dubaj

Emirates, globální společnost spojující lidi a místa, dnes oznámila, že 1. července 2015 vypraví do Prahy letadlo A380. Tento jednorázový let proběhne u příležitosti oslav 5 let společnosti na českém trhu. Linka Praha-Dubaj zaznamenala od svého zahájení 1. července 2010 velký úspěch. V průběhu pěti let došlo již dvakrát ke změně typu letadla z důvodu navýšení kapacity a vylepšení poskytovaných služeb. Dnes je linka obsluhována letadlem Boeing 777-300ER a jednorázový let A380, nabízející ohromnou kapacitu 515 pasažérů, tak symbolicky podtrhne trvající poptávku českých zákazníků. Přílet A380 do Prahy bude významnou událostí a jsme potěšeni, že můžeme našim českým zákazníkům nabídnout příležitost si tento kultovní letoun vyzkoušet,“ řekl Bořivoj Trejbal, ředitel Emirates pro Českou republiku, „Emirates má v současné době v provozu 60 letadel A380 a dalších 80 máme objednáno, což z nás dělá největšího provozovatele tohoto letadla na světě.“

A380 je neuvěřitelně úsporné letadlo, které spotřebovává až o 20 % méně paliva na sedadlo než konkurenční letoun a zároveň poskytuje pasažérům na palubě špičkové vybavení. Mezi vybavení určené všem pasažérům patří například oceňovaný zábavní systém ice a wi-fi připojení zdarma. A380 nabízí také unikátní služby pasažérům první a business třídy, konkrétně sprchy v první třídě a palubní salonek pro zákazníky první a business třídy. Bořivoj Trejbal dodal: “Jsme nadšeni, že můžeme poprvé nabídnout tento skvělý servis. Je to odměna pro naše pasažéry, kteří nám pomohli se stát tak dobře zavedenou leteckou společností na českém trhu.“

Emirates je na českém trhu zavedenou společností, což ukazuje také nedávno vydaná výzkumná zpráva Frontier Economic, podle níž umožnila společnost Emirates v roce 2013/14 v České republice vznik odhadem 3 240 pracovních míst (přímá, nepřímá a indukovaná pracovní místa), což odpovídá dopadu na HDP v hodnotě 98 milionů eur. Dle zprávy je pro české pasažéry také důležité, že Emirates nabízí 13 „unikátních“ spojení z Prahy s jednou zastávkou v Dubaji. Bez Emirates by cestující do destinací, jako jsou Seychely, Thajsko nebo dokonce Austrálie a Jižní Afrika, museli využít spojení minimálně se dvěma přestupy.

Jednorázový let obsluhovaný A380 bude provozován jako let EK 139. Bude odlétat z Dubaje v 9:05 a do Prahy přiletí v 13:25. Zpáteční let bude provozován jako EK 140 a z Prahy odletí v 17:05 a v Dubaji přistane v 0:50 následujícího dne.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.