Sociální sítě
Nahoru

Ikona Porsche Design odhalila svůj vývoj

Karlínské One Café přivítalo ve svých útulných prostorách vzácnou návštěvu. Kromě tradičního setkání hodinářských aficionados z portálu Chronomag a milovníků doutníků Oliva, distribuovaných partnerem akce Tabacos.cz, se díky vazbám magazínu Top Class dostavili také zástupci značky Porsche Design. Ti nejenom, že odhalili svou vizi blízké budoucnosti, ale také představili novou kolekci chronografů, která bude na světové trhy dodávána už od července 2015 a nemine ani pražský butik v Pařížské ulici. Všech osm nových skvostů reprezentuje vůbec první linii hodinek, která vznikla v nové výrobní budově ve švýcarském Solothurnu. Navazuje tak na historické modely, které postupně vyráběly značky Orfina, IWC, Eterna a také Chopard, jenž se postaral o dvě poslední limitované edice chronometrů. Nová produkce tak už nespoléhá na žádnou jinou hodinářskou značku a každé rozhodnutí a výrobní proces je zcela v kompetenci Porsche Design Timepieces. Hlavním hostem večera se stal Steffen Ganz stojící za designem všech nových chronografů. Ty jsou však svým vzezřením jasnou interpretací historie značky a jejich milníků. Všechny jsou totiž zhotoveny z titanu, se kterým jako první při výrobě hodinek přišel profesor Ferdinand Alexander Porsche už v roce 1980. Stejně tak je patrná návaznost na vůbec první celo-černé hodinky z roku 1972, které ovlivnily celou generaci následovníků. Stejně jako v roce 1972, tak i dnes, stojí nový Chronotimer Series 1 na základech automatické legendy Valjoux 7750 dodávané společností ETA. Z proporcí tohoto „mechanického traktoru“ vychází samozřejmě i vzhled číselníků, který bude vždy buď černý nebo titanově stříbrný. Hlavní slovo budou mít tedy detaily a na výběr bude z variant s indexy i arabskými číslicemi, přičemž o barvy těchto detailů nebude rozhodně nouze.

Chronotimer Series 1 bude dostupný s cenovkou řádově od 110 000 Kč až pod 200 000 Kč za variantu s lunetou z růžového 18kt zlata. V každém případě pestrou nabídku hodinek doplní titanový i PVD černěný trojřadý tah, kaučukový náramek, řemínek z teletinky i textilový pásek.

Foto: Jakub Mrázek

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.