Sociální sítě
Nahoru

Nevšední hodiny od Petry Šafářové překypují energií

Interiérové hodiny na sebe mohou brát mnoho podob. Ty, které vznikají v ateliéru Art & Design, kterému vévodí Petra Šafářová, jsou však absolutně odlišné. Vznikají spontánně i na zakázku, v každém případě je definuje pestrost a unikátní pojetí. „Přestože čas je nanejvýše spravedlivý a měří stejně každému z nás, dá se i tento neochvějný fakt zvládnout se stylem a potěšením. Moje kolekce nástěnných hodin se snaží tuto veličinu spoutat do barev a tvarů, které potěší vaše oko kdykoliv si budete chtít ověřit jaký, že je právě čas“ říká o svých kreacích umělkyně. Z kameniny, mosazi a s úžasně pestrou glazurou vznikají všechny její nástěnné hodiny ručně. Ty však nemusí mít klasický rozměr s 25cm hranou, případně kruhový číselník se stejným poloměrem, ale jejich finální proporce mohou vycházet dle požadavků zákazníka. Ti, kterým jde spíše o design, se spokojí určitě s variantou využívající quartzový strojek a jejich cena se pohybuje kolem 9 900 Kč. Ti náročnější a příznivci klasické mechanické hodinařiny mají ovšem také možnost, a to díky kooperaci s pražským ateliérem Knespl & Majzlík. Právě v ateliéru Knespl & Majzlík vzniká velké množství luxusních hodin, jejichž mechanické části mohou být v pojetí Petry Šafářové schované za plochou číselníku, ale i odkryté. Zakázková výroba totiž nemá téměř žádné hranice, a to platí samozřejmě i o ceně, která se u mechanických hodin pohybuje kolem 50 000 Kč, a je jen na zákazníkovi, jakým způsobem chce interiér svého obývacího pokoje zkrášlit. Jisté je však to, že jeho byt rozzáří unikátní kombinace zářivých barev. Hodiny z aktuální nabídky lze najít na oficiálních stránkách Petry Šafářové, případně si na telefonním čísle 777 231 667 domluvit osobní schůzku v ateliéru v Kunraticích.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.