Sociální sítě
Nahoru

Bulgari pomáhá organizaci Save the Children v Nepálu

Bulgari aktivně podporuje humanitární aktivity organizace Save the Children. Tentokrát je cílem pomoci stabilizovat život a životní podmínky dětí a rodin, které byly zasaženy zemětřesením v Nepálu. Bulgari přispělo částkou 500 000 eur. Jean-Christophe Babin, CEO společnosti Bulgari věří, že pomoc ze strany Bulgari v postiženém regionu byla rychlá a smysluplná co do jejího rozsahu a hlavně dopadu. Dále říká: ”Zemětřesení v Nepálu mělo velmi ničivé následky. Musíme udělat všechno, co můžeme a nejrychleji jak to půjde. Děti a jejich rodiny jsou naše hlavní priorita.“ Obzvláště pak upozorňuje na téma výživy, které je ústředním námětem právě probíhající mezinárodní výstavy v Miláně, kde taktéž Bulgari spolupracuje s organizací Save the Children. Silné zemětřesení udeřilo 25. dubna a dosáhlo 7,9 stupně Richterovy škály. Nepálská vláda následně vyhlásila národní pohotovost. V postižených oblastech žije 8 milionů lidí, z čehož 3,2 milionů jsou děti a mladiství. Více než 6800 lidí zemřelo, 14 000 obyvatel bylo zraněno a okolo 320 000 dětí se ocitly bez domova. Bohužel se čísla neustále zvyšují. Poničení cest, mostů a infrastruktury jako takové ztěžují, přistup humanitárním organizacím. I přes tyto logistické problémy se však podařilo týmu Save the Children dorazit do terénu s životně důležitou pomocí. Mimo jiné byly dovezeny plachty a lana, z kterých se postavily dočasné přístřešky. Tým také rozdával balíčky pro děti s teplým oblečením, přikrývkami a mýdlem. Mezi hlavními kroky Save the Children organizace jsou:

1) Práce s lokální vládou a zajištění sjednocení rodin rozdělených ničivým zemětřesením a zřízení psychologické péče pro postižené děti

2) Zajištění přístupu k čisté vodě a nezbytné hygieně

3) Starost o podvyživené děti a podpora matkám

4) Zřízení provizorních učeben a oprava poničených škol Save the Children se angažuje v Nepálu již od roku 1976. Delailah Borja, Save the Children’s Country Director pro Nepál říká: “Týden po zemětřesení se teprve ukazuje, jaké škody byly opravdu napáchány. Mnoho z 320 000 dětí ztratily úplně všechno – domov, oblečení, a někteří dokonce přišly tragicky o rodinu. Malé děti jsou ve velkém ohrožení kvůli šířící se infekci. Proto se tolik soustředíme na distribuci hygienických balíčků, plachet a teplých spacáků pro všechny, kteří je potřebují.”

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.