Sociální sítě
Nahoru

Obrat české společnosti ABS Jets počtvrté meziročně stoupl

Obrat českého operátora business jetů ABS Jets počtvrté za sebou meziročně stoupl a v úseku údržby vzrostl výdělek tohoto lídra soukromé letecké dopravy dokonce o 148 %. ABS Jets tak znovu obhájila své pevné postavení na trhu a přesvědčila o tom, že má velký potenciál také do budoucna. „Můžeme se hrdě ohlédnout za uplynulým rokem plným vynikajícího výkonu a trvalého růstu, který z ABS Jets dělá operátora business jetů na světové úrovni. Na tomto úspěchu společnosti se významnou měrou podílí elán a motivace všech jejích 216 vysoce kvalifikovaných profesionálů,“ hodnotí rok 2014 a úsilí zaměstnanců generální ředitel Vladimír Peták. Ze ztráty na zisk 16 900 mil. Kč během jednoho roku

ABS Jets má základny na letištích v Praze a v Bratislavě a působí v celé střední i východní Evropě. V minulém roce oslavila svůj 10. zdařilý rok na českém trhu a dosáhla mnoha velkých úspěchů. Tržby společnosti ABS Jets narostly v roce 2014 o 47 683 tis. Kč, hospodářský výsledek se zlepšil o 61,7 % a skokově se podařilo vylepšit také výsledky úseku handlingu a hangárování ze ztráty v roce 2013 na zisk 16 429 mil. Kč v roce 2014. Nejúspěšněji si vedla údržba se ziskem 16 900 tis. Kč, což pro tento úsek ABS Jets znamenalo zlepšení o 148 %. Vyšší čísla oproti roku 2013 zaznamenaly také provozní údaje: za rok 2014 proběhlo v Praze 2 552 rotací handlingu, uskutečnilo se 3 049 letových hodin v komerčním provozu a za údržbu bylo fakturováno 53 723 hodin práce. Za minulý rok vzrostl i počet letounů, které má ABS jets ve správě v komerčním provozu, z 8 na 10. Investice do vzdělávání

ABS Jets se dlouhodobě věnuje také vzdělávání svých zaměstnanců. V roce 2013 investovala mimo jiné do technického vybavení pro výcvik a školení zaměstnanců a v roce 2014 se objem financí putujících do vzdělávání ještě zvýšil, a to o více než čtvrtinu. „Snížením nákladů a vylepšením efektivity jsme byli schopni zlepšit ziskovost celé společnosti. S ohledem na tyto úspěchy mohu potvrdit, že zvýšené investice do tréninku zaměstnanců se nám rozhodně vyplatily,“ potvrzuje účinnost investic do vzdělávání finanční ředitel Michal Dvořák.

Více z rubriky iLuxus Awards

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.