Sociální sítě
Nahoru

Prague Cuisine – moderní průvodce pražskou gastronomií

Gastronomie v Praze už dávno není nuda. Prague Cuisine, unikátní publikace Domnica Jamese je toho důkazem. Pražskou kulinářskou scénou čtenáře provede od pekáren a cukráren, přes malá lahůdkářství až po kavárny, bistra a restaurace. Díky jedinečným fotografiím Ondřeje Kodrase kniha zachycuje unikátní atmosféru každého z těchto míst. V průběhu svého života jsem cestoval a žil v mnoha zemích, poznal celou řadu kultur a tradic. Mám rád každé z těchto míst pro jejich zvláštní kouzlo. Nicméně, žádné z nich mě nezaujalo tak jako Česká republika, obzvláště Praha. Je to opravdu úžasné místo, ponořené do historie, které se rychle stalo rušným kosmopolitním městem, nabízející neuvěřitelnou rozmanitost v umění, kultuře a gastronomii. ” – Dominic James Prague Cusine vás zavede na nevšední cestu za poznáním od dosud neobjevených míst až po nejlepší restaurace ve městě. Kniha je rozdělena do pěti tematických částí (Pro Gurmány, Místní chuť, Lehká chuťovka, Zahraniční vliv a Sladké pokušení), dle kterých se můžou zahraniční milovníci gastronomie, ale i místní labužníci vydat poznávat město novýma očima. V publikaci se navíc nachází speciální sekce s názvem S šéfkuchařem v kuchyni. Jde o extra přídavek, ve kterém špičkový šéfkuchaři prezentují se své nejlepšími recepty. Uvařit si tak můžete podle Zdeňka Pohlreicha, Riccarda Lucqua, Pavla Sapíka, Davida Šaška, Jana Punčocháře, Lukáše Skály, Jiřího Štifta, Ondřeje Slaniny, Mirka Kaliny. „Jsem moc rád, že jsem se mohl stát součástí této knihy a věřím, že pomůže otevřít dveře do kvalitních českých restaurací.” – Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař, majitel restaurací, autor kuchařek a moderátor gastro pořádů, Zdeněk Polhreich napsal do knihy Prague Cuisine úvodník. Zde poskytne přehled o historii, změnách a vývoji české gastronomie a také pohled na to, co přinese budoucnost. Šéfkuchař, majitel sítě restaurací, bister a lahůdkářství a také kulinářské školy v Praze Riccardo Lucque přispěl do knihy o vlivu zahraniční gastronomie na tu českou. Pavel Sapík poskytl odborný pohled na finedining, zatímco David Šašek poukazuje na využívání lokálních surovin. Nejlepší šéfkuchař Lukáš Skála vysvětlí, že i české dezerty mají šanci uspět ve světové konkurenci! Kniha je vydána v květnu 2015 jak v českém, tak anglickém jazyce a má 400 stran. Distribuovat se bude nejen v České republice, ale i celosvětově.

Doporučená maloobchodní cena v knihkupectvích – 595 Kč

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.