Sociální sítě
Nahoru

Prague Cuisine – moderní průvodce pražskou gastronomií

Gastronomie v Praze už dávno není nuda. Prague Cuisine, unikátní publikace Domnica Jamese je toho důkazem. Pražskou kulinářskou scénou čtenáře provede od pekáren a cukráren, přes malá lahůdkářství až po kavárny, bistra a restaurace. Díky jedinečným fotografiím Ondřeje Kodrase kniha zachycuje unikátní atmosféru každého z těchto míst. V průběhu svého života jsem cestoval a žil v mnoha zemích, poznal celou řadu kultur a tradic. Mám rád každé z těchto míst pro jejich zvláštní kouzlo. Nicméně, žádné z nich mě nezaujalo tak jako Česká republika, obzvláště Praha. Je to opravdu úžasné místo, ponořené do historie, které se rychle stalo rušným kosmopolitním městem, nabízející neuvěřitelnou rozmanitost v umění, kultuře a gastronomii. ” – Dominic James Prague Cusine vás zavede na nevšední cestu za poznáním od dosud neobjevených míst až po nejlepší restaurace ve městě. Kniha je rozdělena do pěti tematických částí (Pro Gurmány, Místní chuť, Lehká chuťovka, Zahraniční vliv a Sladké pokušení), dle kterých se můžou zahraniční milovníci gastronomie, ale i místní labužníci vydat poznávat město novýma očima. V publikaci se navíc nachází speciální sekce s názvem S šéfkuchařem v kuchyni. Jde o extra přídavek, ve kterém špičkový šéfkuchaři prezentují se své nejlepšími recepty. Uvařit si tak můžete podle Zdeňka Pohlreicha, Riccarda Lucqua, Pavla Sapíka, Davida Šaška, Jana Punčocháře, Lukáše Skály, Jiřího Štifta, Ondřeje Slaniny, Mirka Kaliny. „Jsem moc rád, že jsem se mohl stát součástí této knihy a věřím, že pomůže otevřít dveře do kvalitních českých restaurací.” – Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař, majitel restaurací, autor kuchařek a moderátor gastro pořádů, Zdeněk Polhreich napsal do knihy Prague Cuisine úvodník. Zde poskytne přehled o historii, změnách a vývoji české gastronomie a také pohled na to, co přinese budoucnost. Šéfkuchař, majitel sítě restaurací, bister a lahůdkářství a také kulinářské školy v Praze Riccardo Lucque přispěl do knihy o vlivu zahraniční gastronomie na tu českou. Pavel Sapík poskytl odborný pohled na finedining, zatímco David Šašek poukazuje na využívání lokálních surovin. Nejlepší šéfkuchař Lukáš Skála vysvětlí, že i české dezerty mají šanci uspět ve světové konkurenci! Kniha je vydána v květnu 2015 jak v českém, tak anglickém jazyce a má 400 stran. Distribuovat se bude nejen v České republice, ale i celosvětově.

Doporučená maloobchodní cena v knihkupectvích – 595 Kč

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.