Sociální sítě
Nahoru

Klenotnictví Altman láká na limitku Hamilton

Spolupráce mezi slavnou hodinářskou značkou Hamilton a profesionálním pilotem a akrobatem Nicolasem Ivanoffem nese další ovoce. Výsledkem dlouholeté kooperace je speciální číslovaná edice 1999 hodinek Khaki Takeoff Auto Chrono Limited Edition, která zcela jistě uchvátí každého, kdo nazývá kokpit svým domovem. Jistě nejen profesionální piloty, ale každého muže, který se rád cítí neobyčejně. Moderní letecké hodinky, s cenovkou 82 400 Kč, jsou poklonou komplikovaným hodinkám, které původem americká značka dodávala pilotům do kokpitů během druhé světové války. Speciální edice umožňuje vyjmutí samotného pouzdra hodinek z úchytu a koženého řemínku z teletiny, a to pouhým stlačením a pootočením. Tělo hodinek je pak možné integrovat právě do kokpitu či palubní desky stejným způsobem. Pro dynamičtější vzhled jsou navíc masivní 46,3mm hodinky z oceli černěné a povrchově tvrzené PVD technologií. Za zmínku stojí také praktický chronograf postavený na základě automatického kalibru H-31,který sice vychází z tradičních mechanických Valjoux, je však vybaven lepším pérovníkem a nabízí tak 60h rezervu chodu při jednom natažení. Tento strojek byl navíc uvnitř pouzdra pootočen o 90°, čímž došlo k přesunutí korunky a dvojice ovládacích tlačítek chronografu do horní pozice, což je v případě integrace do přístrojové desky daleko praktičtější. Hodinky také potěší kontrastně vyvedeným číselníkem, jehož bílé detaily, ošetřené luminiscencí, jsou na tušově černém povrchu snadno čitelné. Na vnitřním otočném kroužku, který je propojen s otočnou lunetou, pak nechybí 60min. stupnice odpočtu se zvýrazněným 15min. intervalem.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.