Domácí bar | 4.6.2015 | Břetislav Rott

Toniky Thomas Henry: Vyzkoušejte hořké osvěžení s tradicí

Od roku 2010 inspiruje vizionář Thomas Henry mladou stejnojmennou firmu z Německa k výrobě perfektních nealkoholických nápojů. „Lékárník Thomas Henry v 18. století vyrobil první sodovku na světě. Jméno takového člověka je dobrým synonymem pro ještě lepší toniky a limonády,“ vysvětluje Samer Selbak, brand ambassador Premier Wines & Spirits.

Společnost Thomas Henry ve svém portfoliu nabízí kromě klasické varianty také jedinečné toniky z bezinek a třešní, zázvorové pivo a limonády s příchutí grapefruitu či manga. Nápoje berlínské firmy mají dospělou a plnou chuť, ať už samostatně, nebo v long drinku. „Produkty Thomas Henry si zakládají si na skvělé receptuře, vybraných ingrediencích a jsou vyrobeny z přírodní minerální vody z pramenů ze Severního Porýní-Vestfálska. Oproti jiným tonikům a limonádám obsahují méně cukru a více ovoce,“ dodává Selbak.Vlajkovou lodí je Thomas Henry Tonic Water. Ten experti považují za jeden z pěti nejvhodnějších toniků do oblíbeného drinku Gin&Tonic. Vyniká hlavně svým citrusovým aroma a vyšším obsahem chininu, jež zaručuje jemnou hořkost. „Jelikož je vždy ve skleničce Gin&Tonic více toniku než ginu, je velmi důležité si vybrat ten správný tonik k dobře padnoucímu ginu. Kupříkladu standardní Thomas Henry Tonic se výborně hodí k G`vine ginu, který je dost aromatický a výrazný. Na druhou stranu třeba tonik s příchutí bezu je lépe kombinovat s lehčími giny jako je například Gin Mare. S trochou bazalky pak chutná fantasticky,“ vysvětluje Selbak.

Thomas Henry Cherry Blossom Tonic: Jaro vždy a všude
Živé barvy sakury značí začátek jara, zatímco se dny prodlužují a oteplují. Thomas Henry Cherry Blossom Tonic je inspirován japonskou kulturou. Jemná hořkost toniku se v něm spojuje se sladkostí třešní a nádechu květin. Kromě zářivě růžové barvy si ho zamilujete jako doplněk ginu nebo vodky.

Thomas Henry Mystic Mango: Magicky ovocný
Mango je hvězdou mezi exotickým ovocem. V limonádě Thomas Henry Mystic Mango doplňují jeho sladkost tajemné ovocné plody pitanga. V létě zaručeně osvěží s ledem a plátkem limetky i jako součást long drinku v kombinaci s kořeněným rumem.

Thomas Henry Ultimate Grapefruit: Sladkokyselý a mimořádný
Kořeny grapefruitu sahají do 18. století zkřížením sladkého pomeranče s řízně hořkým pomelem. Podobnou chuťovou kombinaci nabízí limonáda Thomas Henry Ultimate Grapefruit. Je sladkokyselá, vyvážená a výrazná. Grapefruitové limonády jsou velmi oblíbené v Karibiku a nejlépe chutnají čisté na ledu nebo v kombinaci s vodkou či tequillou.

Více o nápoji na www.1er.cz .

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz