Sociální sítě
Nahoru

Maurice Lacroix odhalí hodinky pro milovníky plachetnic

Veletrh hodinek SEW se blíží a jeho brány v Moravské galerii se otevřou už 18. září. Po boku velkých jmen a slavných značek, jako je Tudor, TAG Heuer, Armin Strom či Raymond Weil zazáří také stále opěvovanější manufaktura Maurice Lacroix. Ta se rozhodla, kromě svých manufakturních chronografů, přivézt také basilejskou novinku Pontos S Regatta, pocházející z limitované edice 125 kusů. Z té už na první pohled září energie a touha závodit. Regatta je vizuálně velice nápadná. Luxusní 45 mm karbonové pouzdro je doslova magnetem pro oči díky ostrému řezu uhlíkových vláken se střídajícími se šedými a černými stopami. Dalším lákadlem je netradiční zpětný odpočet od 10 do 0 minut známý ze závodů plachetnic. Disk odpočítává na pozici 12, přičemž zbývající minuty jsou pro lepší přehlednost vyvedeny barevně. Od 10 do 6 modře, posledních 5 minut ke startu červeně, „pokyn ke startu“ neboli konec odpočtu udává stopka trojúhelníku s nápisem Race. Odpočet se ovládá podobně jako stopky pomocí spodního a vrchního tlačítka. To zároveň ukrývá i patentovaný mechanismus ovládání vnitřní otočné lunety měřící stylově rychlost v uzlech. O správný chod se stará vlastní automatický kalibr ML162 s 44 kameny a rezervou 38 hodin. Dobrou čitelnost zajišťuje luminiscence na rhodiovaných ručkách a oboustranná antireflexní vrstva safírového skla.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.