Krátce po otevření restaurace San Carlo v Dittrichově ulici v blízkosti Tančícího domu jsme se dočkali dalšího přírůstku na Malé Straně v Nosticově ulici. „Koncept tradiční italské restaurace, která nabízí pravou neapolskou pizzu, se ukázal jako mimořádně úspěšný již během prvních měsíců. Díky vzrůstající poptávce, nejenom ze strany turistů, ale také lokálních milovníků originální italské kuchyně, jsme se rozhodli pro otevření druhé restaurace San Carlo“, uvádí generální ředitel Alchymist Luxury Group Andoni Dentici. Restaurace je situována v klidné ulici s typickou malostranskou atmosférou a pyšní se pohádkovou zahrádkou, jež je skryta veřejnosti za starobylou zdí, pod zelení vzrostlých stromů. I zde vládne italský mistr pizzař Antonio de Filippo. Tajemství úspěchu pravé neapolské pizzy spočívá v původní italské receptůře a čerstvosti surovin. V Neapoli je pizza pokládaná za vášeň a umění a k jejímu stvoření jsou dána jasná pravidla. Základem jdou čerstvé ingredience a příprava v kamenné peci, ve které by se měla pizza péct pod 400 stupni Celsia. Neapol je jedno z nejkrásnějších měst v Itálii a to hlavně díky své skvostné architektuře. Ne každý však ví, že i pizza pochází z tohoto středomořského města. Neapolská pizza je výjimečná svou chuťovou barevností a zároveň jednoduchostí, neboť její základ tvoří rajčata a sýr Mozzarella. Tuto pochoutku si oblíbili lidé po celém světě. Snad pro její vláčné těsto, které na sobě nese směs sladkoslané chuti, rajčat, sýru a olivového oleje. To vše orámováno zlatavě křupavým okrajem. www.alchymisthotel.com