Sociální sítě
Nahoru

Ford Mustang byl v 1. pololetí 2015 nejprodávanějším sportovním automobilem na světě

Nový Ford Mustang_1Zákazníci z celého světa pasovali nový Ford Mustang na nejprodávanější sportovní automobil planety. Vyplývá to z údajů IHS Automotive o registracích nových vozů v prvním pololetí roku 2015. Za prvních šest měsíců letoška bylo po celém světě nově zaregistrováno 76 124 Mustangů. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje navýšení o 56 procent.

V Evropě jsou nejpopulárnějšími barvami nového Mustangu červená Race a šedá Magnetic, obě mají zastoupení 21 procent. Zájemci o Fastback dávají častěji přednost červené (24 procent), zatímco u Convertible vítězí šedá (32 procent). Tři ze čtyř Mustangů dosud prodaných v Evropě mají karoserii Fastback (72 procent) a dva zákazníci ze tří volí motor 5.0 V8 (64 procent). Poměr manuálních a samočinných převodovek je na evropském trhu téměř vyrovnaný, činí 51 : 49. Automat má však nadpoloviční většinu u prodaných osmiválců (57 procent), přičemž v případě motoru 2.3 EcoBoost je častější volbou přímo řazená rychlostní skříň (65 procent).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.