Ve vzduchu se doznívající zbytky léta začaly neúprosně mísit se sychravým počasím, pomalu nastává podzim. Jak nejlépe můžete naložit s tímto mezidobím, kdy se ještě nechcete vzdát plných letních chutí? Ponořte se do tajů gastronomie v kuchařském atelieru Ola Kala Michala Nikodéma na pražských Vinohradech, které staví zejména na oblíbené kuchyni Itálie.
Přivítá vás útulný světlý interiér prosycený typicky přívětivou italskou atmosférou, kde se budete cítit spíše, jako byste byli na návštěvě u přátel než na kurzu vaření. Shon a stres zde nemá místo, a tak se od welcome drinku naprosto plynule přesunete ke kvalitním surovinám, které pro vás jsou perfektně připraveny, vše si osaháte a při skleničce vynikajícího vína můžete sledovat finesy šéfkuchaře. Čerstvě nabyté dovednosti ihned využijete a s ohromující lehkostí svedete připravit ty nejvybranější pokrmy od Quiche Lorraine po Filet Mignon. Během samotného vaření se můžete plně ponořit do rozhovoru o gastronomii jak se šéfkuchařem, tak s ostatními nadšenými gurmány, přičemž se nemusíte obávat o pořádek, ten je zaručen díky svižnému servisu pomocnice šéfkuchaře. Společná konzumace připravených pokrmů už jen udělá krásnou tečku za příjemným společenským a kulinářským zážitkem.
Pokud intenzivní a těžší chutě podzimu nejsou vaším šálkem kávy a dáváte přednost odlehčenějším koutům gastronomie, v Ola Kala najdete nový kurz věnovaný vegetariánské kuchyni, který vás jistě překvapí a nadchne. Jeho pojítkem je klíčová surovina téměř každého vegetariánského menu – tofu. Po absolvování kurzu si do svého kulinářského rejstříku budete moct zahrnout speciality z tofu: vynikající paštiku, zapékané pokrmy, ale i křupavé koule obalované v panko strouhance. Ovládnete také umění přípravy orientálního hummusu a delikátního vegetariánského burgeru.
Pro milovníky dezertů je jako stvořený nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legendárního Pařížského dortu a Harlekýnu. Během tohoto kurzu si osvojíte precizní přípravu nadýchaného čokoládového korpusu i dvou druhů jemných krémů, takzvané lehké a těžké „paříže“. Krůček k dokonalosti svého cukrářského umění se naučíte při správné technice polévání tekutou čokoládou a následného zásadního a bezchybného krájení.
V současné době máte na výběr ze široké škály kurzů vaření světových kuchyní od italské, ale i indické a japonské až po trendy thajskou. Lákavou podzimní novinku představují nové kurzy francouzské kuchyně, jejichž součástí bude exkluzivní ochutnávka vín s francouzským sommeliérem. Program všech kurzů si můžete prohlédnout na www.olakala.cz, kde naleznete rovněž ceny kurzů, které se pohybují od 2150 korun.
Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3