Sociální sítě
Nahoru

Vábení podzimních chutí v Ola Kala

Ve vzduchu se doznívající zbytky léta začaly neúprosně mísit se sychravým počasím, pomalu nastává podzim. Jak nejlépe můžete naložit s tímto mezidobím, kdy se ještě nechcete vzdát plných letních chutí? Ponořte se do tajů gastronomie v kuchařském atelieru Ola Kala Michala Nikodéma na pražských Vinohradech, které staví zejména na oblíbené kuchyni Itálie.

Olakala1Přivítá vás útulný světlý interiér prosycený typicky přívětivou italskou atmosférou, kde se budete cítit spíše, jako byste byli na návštěvě u přátel než na kurzu vaření. Shon a stres zde nemá místo, a tak se od welcome drinku naprosto plynule přesunete ke kvalitním surovinám, které pro vás jsou perfektně připraveny, vše si osaháte a při skleničce vynikajícího vína můžete sledovat finesy šéfkuchaře. Čerstvě nabyté dovednosti ihned využijete a s ohromující lehkostí svedete připravit ty nejvybranější pokrmy od Quiche Lorraine po Filet Mignon. Během samotného vaření se můžete plně ponořit do rozhovoru o gastronomii jak se šéfkuchařem, tak s ostatními nadšenými gurmány, přičemž se nemusíte obávat o pořádek, ten je zaručen díky svižnému servisu pomocnice šéfkuchaře. Společná konzumace připravených pokrmů už jen udělá krásnou tečku za příjemným společenským a kulinářským zážitkem.

Olakala2Pokud intenzivní a těžší chutě podzimu nejsou vaším šálkem kávy a dáváte přednost odlehčenějším koutům gastronomie, v Ola Kala najdete nový kurz věnovaný vegetariánské kuchyni, který vás jistě překvapí a nadchne. Jeho pojítkem je klíčová surovina téměř každého vegetariánského menu – tofu. Po absolvování kurzu si do svého kulinářského rejstříku budete moct zahrnout speciality z tofu: vynikající paštiku, zapékané pokrmy, ale i křupavé koule obalované v panko strouhance. Ovládnete také umění přípravy orientálního hummusu a delikátního vegetariánského burgeru.

olakala3Pro milovníky dezertů je jako stvořený nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legendárního Pařížského dortu a Harlekýnu. Během tohoto kurzu si osvojíte precizní přípravu nadýchaného čokoládového korpusu i dvou druhů jemných krémů, takzvané lehké a těžké „paříže“. Krůček k dokonalosti svého cukrářského umění se naučíte při správné technice polévání tekutou čokoládou a následného zásadního a bezchybného krájení.

Michal_sirkaV současné době máte na výběr ze široké škály kurzů vaření světových kuchyní od italské, ale i indické a japonské až po trendy thajskou. Lákavou podzimní novinku představují nové kurzy francouzské kuchyně, jejichž součástí bude exkluzivní ochutnávka vín s francouzským sommeliérem. Program všech kurzů si můžete prohlédnout na www.olakala.cz, kde naleznete rovněž ceny kurzů, které se pohybují od 2150 korun.

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3

 

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.