Sociální sítě
Nahoru

Vábení podzimních chutí v Ola Kala

Ve vzduchu se doznívající zbytky léta začaly neúprosně mísit se sychravým počasím, pomalu nastává podzim. Jak nejlépe můžete naložit s tímto mezidobím, kdy se ještě nechcete vzdát plných letních chutí? Ponořte se do tajů gastronomie v kuchařském atelieru Ola Kala Michala Nikodéma na pražských Vinohradech, které staví zejména na oblíbené kuchyni Itálie.

Olakala1Přivítá vás útulný světlý interiér prosycený typicky přívětivou italskou atmosférou, kde se budete cítit spíše, jako byste byli na návštěvě u přátel než na kurzu vaření. Shon a stres zde nemá místo, a tak se od welcome drinku naprosto plynule přesunete ke kvalitním surovinám, které pro vás jsou perfektně připraveny, vše si osaháte a při skleničce vynikajícího vína můžete sledovat finesy šéfkuchaře. Čerstvě nabyté dovednosti ihned využijete a s ohromující lehkostí svedete připravit ty nejvybranější pokrmy od Quiche Lorraine po Filet Mignon. Během samotného vaření se můžete plně ponořit do rozhovoru o gastronomii jak se šéfkuchařem, tak s ostatními nadšenými gurmány, přičemž se nemusíte obávat o pořádek, ten je zaručen díky svižnému servisu pomocnice šéfkuchaře. Společná konzumace připravených pokrmů už jen udělá krásnou tečku za příjemným společenským a kulinářským zážitkem.

Olakala2Pokud intenzivní a těžší chutě podzimu nejsou vaším šálkem kávy a dáváte přednost odlehčenějším koutům gastronomie, v Ola Kala najdete nový kurz věnovaný vegetariánské kuchyni, který vás jistě překvapí a nadchne. Jeho pojítkem je klíčová surovina téměř každého vegetariánského menu – tofu. Po absolvování kurzu si do svého kulinářského rejstříku budete moct zahrnout speciality z tofu: vynikající paštiku, zapékané pokrmy, ale i křupavé koule obalované v panko strouhance. Ovládnete také umění přípravy orientálního hummusu a delikátního vegetariánského burgeru.

olakala3Pro milovníky dezertů je jako stvořený nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legendárního Pařížského dortu a Harlekýnu. Během tohoto kurzu si osvojíte precizní přípravu nadýchaného čokoládového korpusu i dvou druhů jemných krémů, takzvané lehké a těžké „paříže“. Krůček k dokonalosti svého cukrářského umění se naučíte při správné technice polévání tekutou čokoládou a následného zásadního a bezchybného krájení.

Michal_sirkaV současné době máte na výběr ze široké škály kurzů vaření světových kuchyní od italské, ale i indické a japonské až po trendy thajskou. Lákavou podzimní novinku představují nové kurzy francouzské kuchyně, jejichž součástí bude exkluzivní ochutnávka vín s francouzským sommeliérem. Program všech kurzů si můžete prohlédnout na www.olakala.cz, kde naleznete rovněž ceny kurzů, které se pohybují od 2150 korun.

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3

 

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.