Sociální sítě
Nahoru
reklama

Vábení podzimních chutí v Ola Kala

Ve vzduchu se doznívající zbytky léta začaly neúprosně mísit se sychravým počasím, pomalu nastává podzim. Jak nejlépe můžete naložit s tímto mezidobím, kdy se ještě nechcete vzdát plných letních chutí? Ponořte se do tajů gastronomie v kuchařském atelieru Ola Kala Michala Nikodéma na pražských Vinohradech, které staví zejména na oblíbené kuchyni Itálie.

Olakala1Přivítá vás útulný světlý interiér prosycený typicky přívětivou italskou atmosférou, kde se budete cítit spíše, jako byste byli na návštěvě u přátel než na kurzu vaření. Shon a stres zde nemá místo, a tak se od welcome drinku naprosto plynule přesunete ke kvalitním surovinám, které pro vás jsou perfektně připraveny, vše si osaháte a při skleničce vynikajícího vína můžete sledovat finesy šéfkuchaře. Čerstvě nabyté dovednosti ihned využijete a s ohromující lehkostí svedete připravit ty nejvybranější pokrmy od Quiche Lorraine po Filet Mignon. Během samotného vaření se můžete plně ponořit do rozhovoru o gastronomii jak se šéfkuchařem, tak s ostatními nadšenými gurmány, přičemž se nemusíte obávat o pořádek, ten je zaručen díky svižnému servisu pomocnice šéfkuchaře. Společná konzumace připravených pokrmů už jen udělá krásnou tečku za příjemným společenským a kulinářským zážitkem.

Olakala2Pokud intenzivní a těžší chutě podzimu nejsou vaším šálkem kávy a dáváte přednost odlehčenějším koutům gastronomie, v Ola Kala najdete nový kurz věnovaný vegetariánské kuchyni, který vás jistě překvapí a nadchne. Jeho pojítkem je klíčová surovina téměř každého vegetariánského menu – tofu. Po absolvování kurzu si do svého kulinářského rejstříku budete moct zahrnout speciality z tofu: vynikající paštiku, zapékané pokrmy, ale i křupavé koule obalované v panko strouhance. Ovládnete také umění přípravy orientálního hummusu a delikátního vegetariánského burgeru.

olakala3Pro milovníky dezertů je jako stvořený nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legendárního Pařížského dortu a Harlekýnu. Během tohoto kurzu si osvojíte precizní přípravu nadýchaného čokoládového korpusu i dvou druhů jemných krémů, takzvané lehké a těžké „paříže“. Krůček k dokonalosti svého cukrářského umění se naučíte při správné technice polévání tekutou čokoládou a následného zásadního a bezchybného krájení.

Michal_sirkaV současné době máte na výběr ze široké škály kurzů vaření světových kuchyní od italské, ale i indické a japonské až po trendy thajskou. Lákavou podzimní novinku představují nové kurzy francouzské kuchyně, jejichž součástí bude exkluzivní ochutnávka vín s francouzským sommeliérem. Program všech kurzů si můžete prohlédnout na www.olakala.cz, kde naleznete rovněž ceny kurzů, které se pohybují od 2150 korun.

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3

 

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.