Sociální sítě
Nahoru

Prim Manufacture 1949 přichází s modelem Hiroshima

Limitovanou edici PRIM HIROSHIMA L.E. vytvořila ELTON hodinářská, a.s. společně s partnery z Japonska. Inspirací pro vznik modelu byl odkaz českého architekta Jana Letzela, tvůrci tzv. Atomového dómu (Hirošimský památník míru). Jan Letzel, který byl v první polovině 20.století považován za svorník japonské a západní kultury, se v Japonsku dodnes těší velké úctě. Atomový dóm, postavený v roce 1915, tedy přesně před 100 lety, je dodnes mementem ničivosti války a symbolem touhy po míru.

hirosima_detailJan Letzel se narodil ve východočeském Náchodě roku 1880. Do Japonska, kde celkem osmnáct let působil, přinesl moderní stavební prvky a technologie a naopak jeho evropské práce nesou znaky inspirace Asií. Japonci ho proto pojmenovali „Yokon wasai“, tedy člověka, který propojuje západní a japonskou kulturu. Právě díky použití železobetonové konstrukce, ve své době v Japonsku ojedinělé stavební technologii, Atomový dóm, jako jediná budova v epicentru, odolal výbuchu atomové bomby v srpnu 1945. Od roku 1996 je budova zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO.

Hirosima_zezaduHodinky PRIM HIROSHIMA jsou osazeny tenkým mechanickým strojkem s tradičním ručním nátahem, který je v Japonsku, přesyceném moderní technologií, velmi oblíben. Použitý strojek  kal.93 je poprvé v historii  zlacen červeným 18 kar.zlatem, které mu dodává unikátní podobu. Tvar pouzdra vychází z modelu ELEGANT, oblíbeného pro své subtilní rysy. Indexy na číselníku jsou tištěny několikanásobným tiskem, který navozuje vzhled plastičnosti. Ručky jsou modřeny speciální technologií.

hirosima_leziciNa spodním safírovém skle v průhledu víka je vyryta stylizovaná silueta Atomového dómu spolu s konkrétním číslem limitované edice a popiskem „Hiroshima to Czech“. Na japonské verzi, která bude určena pouze pro japonský trh, je popisek „Czech to Hiroshima“. ELTON hodinářská, a.s přispěje finanční částkou ve výši 5% z každého prodaného kusu hodinek na činnost památníku „Hiroshima Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims“ (Hirošimský památník míru).

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.