Sociální sítě
Nahoru

Dom Pérignon odhaluje ročníkové šampaňské Vintage 2006

Ročníkové šampaňské Dom Pérignon je vyráběno vždy výlučně z hroznů, které uzrály v jednom daném roce. Při příležitosti oslav spojených s končícím rokem 2015 přichází na svět nový ročník – Dom Pérignon Vintage 2006. Je plné života a skutečně výjimečné, stejně jako slavnostní okamžiky, které bude provázet. Kromě klasické varianty byla vytvořena také speciální limitovaná edice, na jejímž designu se podílela oblíbená zpěvačka Björk a uznávaný režisér Chris Cunningham. Základem jejich společného díla je neoddělitelná vazba mezi půdou a emocemi, které přinášejí její výtvory.

DOM PERIGNON - VINTAGE 2006 VERT - Fond blancUž od samého počátku je cílem všech sklepmistrů značky Dom Pérignon neustále zdokonalovat charakter tohoto obdivovaného šampaňského. Navzdory léty prověřeným tradicím se tato ikona nebojí ani moderních inovací a kráčí ruku v ruce s dobou. Proto pravidelně oslovuje renomované umělce z nejrůznějších oborů, aby vtiskly obdivovanému ročníkovému šampaňskému jeho výjimečnou tvář.

Výsledky spolupráce a vzájemného obdivu mezi oběma stranami jsou vždy velmi autentické a působí přirozeně. Jsou založeny na sdílených hodnotách, jako je krása, integrita a dokonalost. Stejně je tomu i u nové limitované edice. Jejím hlavním designovým prvkem je dynamický paprsek zeleného světla, který svrchu ozařuje láhev a zdánlivě jí přetíná. Světelné odlesky jsou odrazem pocitů, které nás při ochutnání tohoto ročníkového vína zahltí. Tento neopakovatelný zážitek protne Vaší mysl, pronikne do srdce a rozjasní ho svým jedinečným světlem.

BottleBlanc2006witeHDŠampaňské Dom Pérignon Vintage 2006

Klima roku 2006 bylo poměrně suché a teplé, s několika výjimkami. Červenec byl vskutku tropický, ovšem v srpnu panovalo na tuto dobu netradiční chladno a vlhko. Téměř letní počasí v září skvěle dotvořilo charakter této unikátní směsi. Vysušilo potenciální zárodky plísní a dodalo hroznům lepší vyzrálost než je obvyklé. Sklizeň započala 11. září a trvala tři týdny.

Aroma

V první chvíli nás uchvátí jemností buketu, který je čistý, svěží a průzračný. Jemný odstín s květinovým a ovocným podtónem se otevírá a rychle přechází do temnějších vrstev prosycených kandovaným ovocem, sušeným senem, nádechem grilování a nótami lékořice.

Chuť

Chuťový vjem se rozvíjí na patře, je velkorysý, šťavnatý a oblý. Víno klouže po jazyku a rozpíná se, je hedvábně jemné. Postupně se stává komplexnějším a výraznějším. Zanechává po sobě zajímavou nahořklost se slaným nádechem moře.

Doporučená maloobchodní cena Dom Pérignon Blanc Vintage 2006 je 4.040 Kč. Cena šampaňského Dom Pérignon Blanc Vintage 2006 v limitované edici je 4.180 Kč, cena růžového šampaňského Dom Pérignon Rosé Vintage 2004 v limitované edici je 8.890 Kč.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.