Sociální sítě
Nahoru

Park Hotel Popovičky spojil síly s Janem Punčochářem

Restaurace Park Hotelu Popovičky prošla na podzim tohoto roku řadou změn. Novým šéfkuchařem hotelové restaurace se stal talentovaný Petr Hajný, který při tvorbě nového jídelního lístku sekundoval uznávanému Janu Punčochářovi z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. „Jídlo u nás budeme dělat jinak a lépe než doposud. Proto jsme nové menu nechali na dvou respektovaných šéfkuchařích, kterým stoprocentně věříme. Jana Punčocháře vnímám jako jednoho z předních představitelů moderní gastronomie v Česku. Chceme, aby se k nám lidé vraceli kvůli jedinečnému jídlu,“ vysvětluje Květa Malinová, majitelka Park Hotelu Popovičky. Nové menu je založené na česko-rakouské kuchyni s odlehčenými prvky a důraz kladl Punčochář na jednoduchost, čerstvost a moderní přístup.

DSC_0041V novém menu figurují lokální suroviny a každodenně čerstvé pečivo z vlastní pekárny. Veškeré poctivě připravované pečivo či koláče, které se peče denně, si mohou návštěvníci koupit v prodejně vedle hlavní hotelové budovy. Vedle stálých pokrmů se v menu objeví i vybrané oblíbené speciality a jídla typická pro dané roční období. „Na podzim jsme zvolili mušle sv. Jakuba nebo kachní játra foie gras. Tato jídla se skvěle hodí do chladnějšího počasí. Sezónnost sehrála při tvorbě menu důležitou roli, i proto jsme se na první listopadový týden rozhodli pro speciální lanýžové menu. V hotelové restauraci si musíme zakládat na jednoduchosti, nic přehnaného. Maso, omáčka, příloha a zelenina,“ dodává Jan Punčochář pod jehož supervizí pracuje nový šéfkuchař Petr Hajný.

2015 PHOTOONE - 102Park Hotel Popovičky se nachází nedaleko Prahy v poklidné vesnici Popovičky. Kromě nového menu a šéfkuchaře nabízí komplex víceúčelovou sportovní halu, fitness centrum nebo konferenční salonek. „S novým konceptem hotelové restaurace nám jde i o to, aby lidé do Popoviček rádi jezdili i jen tak na večeři nebo oběd. Gastronomie dokáže dělat divy, když se k ní přistupuje poctivě. Jsem přesvědčena, že naši snahu noví i stávající klienti ocení,“ míní majitelka Malinová.

Kralici sulc s lesnimi houbami a horcicnou omackouPecenace ze pstruha s cervenou repouKachni Foie Gras na domaci briosce s jablky

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.