Sociální sítě
Nahoru

Park Hotel Popovičky spojil síly s Janem Punčochářem

Restaurace Park Hotelu Popovičky prošla na podzim tohoto roku řadou změn. Novým šéfkuchařem hotelové restaurace se stal talentovaný Petr Hajný, který při tvorbě nového jídelního lístku sekundoval uznávanému Janu Punčochářovi z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. „Jídlo u nás budeme dělat jinak a lépe než doposud. Proto jsme nové menu nechali na dvou respektovaných šéfkuchařích, kterým stoprocentně věříme. Jana Punčocháře vnímám jako jednoho z předních představitelů moderní gastronomie v Česku. Chceme, aby se k nám lidé vraceli kvůli jedinečnému jídlu,“ vysvětluje Květa Malinová, majitelka Park Hotelu Popovičky. Nové menu je založené na česko-rakouské kuchyni s odlehčenými prvky a důraz kladl Punčochář na jednoduchost, čerstvost a moderní přístup.

DSC_0041V novém menu figurují lokální suroviny a každodenně čerstvé pečivo z vlastní pekárny. Veškeré poctivě připravované pečivo či koláče, které se peče denně, si mohou návštěvníci koupit v prodejně vedle hlavní hotelové budovy. Vedle stálých pokrmů se v menu objeví i vybrané oblíbené speciality a jídla typická pro dané roční období. „Na podzim jsme zvolili mušle sv. Jakuba nebo kachní játra foie gras. Tato jídla se skvěle hodí do chladnějšího počasí. Sezónnost sehrála při tvorbě menu důležitou roli, i proto jsme se na první listopadový týden rozhodli pro speciální lanýžové menu. V hotelové restauraci si musíme zakládat na jednoduchosti, nic přehnaného. Maso, omáčka, příloha a zelenina,“ dodává Jan Punčochář pod jehož supervizí pracuje nový šéfkuchař Petr Hajný.

2015 PHOTOONE - 102Park Hotel Popovičky se nachází nedaleko Prahy v poklidné vesnici Popovičky. Kromě nového menu a šéfkuchaře nabízí komplex víceúčelovou sportovní halu, fitness centrum nebo konferenční salonek. „S novým konceptem hotelové restaurace nám jde i o to, aby lidé do Popoviček rádi jezdili i jen tak na večeři nebo oběd. Gastronomie dokáže dělat divy, když se k ní přistupuje poctivě. Jsem přesvědčena, že naši snahu noví i stávající klienti ocení,“ míní majitelka Malinová.

Kralici sulc s lesnimi houbami a horcicnou omackouPecenace ze pstruha s cervenou repouKachni Foie Gras na domaci briosce s jablky

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.