Sociální sítě
Nahoru

Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se již staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití.  Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4. – 6. prosince. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem této akce.
Marinovane husi prsicˇko_LRPáteční snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a chtějí se též o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice.
Steak z vysokeho rosˇteˇnce_LRDegustační menu v rámci 10. Gastronomických dnů – pátek 4. prosince 2015
• Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy
Hibernal pozdní sběr 2013
Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

• Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy zdobený čerstvou petrželkou
Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

• Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrkami
Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011
Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

• Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou
Aurelius pozdní sběr 2013
Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

• Ananas pečený na medu podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou
Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Hotel HorizontVíkendové menu speciál
Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality, připravované kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.

“Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezóny nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí a o to nám jde především,” řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.