Sociální sítě
Nahoru

Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se již staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití.  Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4. – 6. prosince. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem této akce.

Marinovane husi prsicˇko_LRPáteční snoubení pokrmů s víny

Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a chtějí se též o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice.

Steak z vysokeho rosˇteˇnce_LRDegustační menu v rámci 10. Gastronomických dnů – pátek 4. prosince 2015

• Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy

Hibernal pozdní sběr 2013

Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

• Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy zdobený čerstvou petrželkou

Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013

Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

• Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrkami

Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011

Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

• Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou

Aurelius pozdní sběr 2013

Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

• Ananas pečený na medu podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou

Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Hotel HorizontVíkendové menu speciál

Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality, připravované kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.

„Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezóny nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí a o to nám jde především,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.