Sociální sítě
Nahoru

Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se již staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití.  Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4. – 6. prosince. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem této akce.

Marinovane husi prsicˇko_LRPáteční snoubení pokrmů s víny

Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a chtějí se též o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice.

Steak z vysokeho rosˇteˇnce_LRDegustační menu v rámci 10. Gastronomických dnů – pátek 4. prosince 2015

• Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy

Hibernal pozdní sběr 2013

Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

• Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy zdobený čerstvou petrželkou

Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013

Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

• Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrkami

Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011

Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

• Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou

Aurelius pozdní sběr 2013

Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

• Ananas pečený na medu podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou

Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Hotel HorizontVíkendové menu speciál

Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality, připravované kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.

„Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezóny nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí a o to nám jde především,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.